Kustība “Par!” rosina partijas uz sadarbību “taisnīgai un modernai Latvijai” Aktualitātes
30.01.2018

Kustība “Par!” rosina partijas uz sadarbību “taisnīgai un modernai Latvijai”

Kustība Par! aicina radniecīgus politiskus un sabiedriskus spēkus uz sadarbību Saeimas vēlēšanās uz skaidri noteiktu mērķu, vērtību un politiska redzējuma pamata.

Kustības vadītājs Daniels Pavļuts šodien vērsies pie vairāku partiju līderiem ar priekšlikumu apspriest kopīgu programmas platformu “taisnīgai un modernai Latvijai”.

“Mēs aicinām, katrai partijai saglabājot savu identitāti un atšķirīgās nostājas daudzos jautājumos, apvienot spēkus dalībai Saeimas vēlēšanās,” uzsver Pavļuts. “Mēs vēlamies mainīt Latvijas politisko tradīciju un principiāli veidot vēlēšanu aliansi ap kopīgu valsts nākotnes redzējumu, nevis reitingiem, personālijām, polittehnoloģijām.”

Par! piedāvā  potenciālajiem sabiedrotajiem virkni politisku ideju iespējamās apvienības vēlēšanu platformai.

Daniels Pavļuts skaidro: “Mēs piedāvājam “jaunu derību” taisnīgai un modernai Latvijai jaunajā simtgadē. Tā ir sociāli atbildīgāka valsts, kas cilvēkiem nodrošina augstvērtīgu veselības aprūpi, globāli konkurētspējīgu izglītību, garantē sociālo drošību un tiesiskumu ikvienam, savukārt Latvijas cilvēki valstij maksā taisnīgus nodokļus, piedalās sabiedriskajā lemšanā un rūpējas par savu veselību un izglītību, saviem tuviniekiem un apkārtējiem, dabu un vidi.”

Kustības Par! piedāvātās programmas galvenie principi ir sociālā atbildība un vienādas iespējas, taisnīgums visās valsts un sabiedrības dzīves jomās, tiesiskums un tolerance, saliedēta sabiedrība, iekļaujoša izaugsme, progresīva nodokļu sistēma, liberāla demokrātija, moderna pārvaldība un koncentrēta attīstība, pilsonisks patriotisms, Eiropas vienotība un eiroatlantiska drošība.

Iespējamās kopīgās platformas konkrētie punkti un rīcībpolitikas piedāvājumi tiks publiskoti pēc pirmajām partiju savstarpējām sarunām.

“Latvijas izaugsmi bremzē netaisnīgums, neizglītotība un sašķeltība. Mēs piedalīsimies Saeimas vēlēšanās kā alternatīva esošajai koalīcijai, kā alternatīva stagnācijai, oligarhijai, padomju mantojumam, izolacionismam un nacionālismam,” teikts Kustības ‘’Par!’ paziņojumā.

Kustības Par! mērķis ir jau drīzumā apspriest redzējumu par taisnīgu un modernu Latviju ar iespējamajiem kopdarbības partneriem un iesaistīt tajā arī pilsonisko sabiedrību.

Manifests
Viss manifests
Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »
Programma
Dzīve Latvijā it kā iet uz augšu. Darba ir vairāk un algas lielākas. Tomēr cilvēki turpina aizbraukt no Latvijas – arī jaunie un izglītotie, veselām ģimenēm. Un ne tikai ienākumu dēļ, bet tādēļ, ka viņi valstī jūt netaisnību un stagnāciju. Bet mēs zinām, ka Latvija var. Latvija var kļūt par taisnīgu un modernu valsti vienotā Eiropā.
Visa Programma

Back to top