Kustība “Par!” kongresā ievēl jaunu valdi, priekšsēdētāja amatā pārvēl Danielu Pavļutu Aktualitātes, Jaunumi,
04.07.2021

Kustība “Par!” kongresā ievēl jaunu valdi, priekšsēdētāja amatā pārvēl Danielu Pavļutu

Biedri Kustības “Par!” kongresā ievēlēja jaunu valdi, tās priekšsēdētāja amatā pārvēlot Danielu Pavļutu. Tāpat ievēlēti jauni pārskata padomes locekļi. 3. jūlijā partijas ceturtais kongress notika gan visdrošākajā (“zaļajā”) līmenī klātienē, gan attālināti Zoom platformā.

Kustības “Par!” biedri no 23 valdes kandidātiem ievēlēja  11 – Daci Bluķi, Danielu Pavļutu, Inesi Voiku, Laimu Geikinu, Mariju Golubevu, Mārtiņu Staķi, Pēteri Viņķeli, Miku Celmiņu, Mārtiņu Šteinu, Uldi Dūmiņu, Vitu Andu Tēraudu. Teritoriālās nodaļu deleģētais pārstāvis valdē būs Normunds Mihailovs. Par priekšsēdētāju valde izvirzīja un biedri ievēlēja Danielu Pavļutu. Tika ievēlēti arī 3 jauni pārskata padomes locekļi – Barbara Freiberga, Ieva Feldmane un Rinalds Gulbis. 

“Mūsu jaunajai valdei priekšā ir spraigs darbs. Un šī ievēlētā valde ir izcila komanda – no veiktspējas, politiskās pieredzes, bet arī jaunas enerģijas, svaiguma un gribas kombinācijas viedokļa. Iepējams, šī ir mūsu līdz šim spēcīgākā valde,” teic Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts. “Es pateicos par izrādīto uzticību, taču vēlos norādīt, ka man šis valdes priekšsēdētāja termiņš būs pēdējais. Es izjūtu personisku atbildību uzveikt pandēmiju un ievest Kustību “Par!” arī 14. Saeimā. Mums ir jāattīstās un jāiet uz priekšu, ieklausoties un sadzirdot dažādos viedokļus un nākotnes redzējumus mūsu partijā.”

Kongresā Kustību “Par!” sveica arī sadarbības partneri – “Attīstībai/Par!” un “Latvijas attīstībai” līdzpriekšsēdētājs Ivars Ijabs, “Izaugsme” vadītājs Andris Skride, “Progresīvie” līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa un “Jaunā Vienotība” valdes priekšsēdētājs, Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš. 

Debašu laikā biedri debatēja par tikko notikušajām pašvaldību vēlēšanām un tālākajiem soļiem, 14. Saeimas vēlēšanām, sadarbības spēku, partijas nākotni, zīmola stiprināšanu un jauniem mērķiem.

Ar ziņojumiem kongresā uzstājās pārstāvji no Kustības “Par” valdes – Daniels Pavļuts, no biroja – Mārtiņš Šteins, no “Attīstībai/Par!” frakcijas – Vita Anda Tērauda, no Ministru kabineta – Marija Golubeva, no pašvaldībām – Normunds Mihailovs, no Rīgas domes – Ivars Drulle un Evija Celma un no pārskata padomes – Laima Geikina, Viņķelis, Barbara Freiberga, Ģirts Jankovskis un Liesma Ose.

Kongresa dienā arī tika atklāts partijas internetveikals, piedāvājot iegādāties biedriem un atbalstītājiem tādas ikdienā noderīgas lietas kā metāla ūdens pudele, velosipēda zvaniņš un krēsla pārvalks, džemperi un citas lietas. 

Partija klātienē kongresu organizēja visdrošākajā (“zaļajā”) līmenī. Visi tā dalībnieki ar digitālo sertifikātu apliecināja, ka ir vakcinēti pret Covid-19 vai to pārslimojuši. Biedri varēja piedalīties un balsot arī attālināti un kongress tika translēts Facebook tiešraidē. 

Kustība “Par!” ir 2017. gada 26. augustā dibināta sociāli liberāla, proeiropeiska politiska partija, kuras mērķis ir moderna un taisnīga Latvija vienotā Eiropā. Partijas moto: ”Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem.” Kustībā ir vairāk nekā 620 biedru, pieci Saeimas deputāti, divi ministri, Rīgas mērs un vēl 11 pašvaldību deputāti.

Galerija

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top