Par apvienības “Attīstībai/Par!” valdes līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Daniels Pavļuts un Artūrs Toms Plešs Fakti
21.01.2022

Par apvienības “Attīstībai/Par!” valdes līdzpriekšsēdētājiem ievēlēti Daniels Pavļuts un Artūrs Toms Plešs

Apvienības “Attīstībai/Par!”, ko veido politiskās partijas “Latvijas attīstībai”, Kustība “Par!” un “Izaugsme”, pārstāvju sapulcē, par līdzpriekšēdētājiem ievēlēti veselības ministrs Daniels Pavļuts un VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs.

Apvienības pārstāvji neklātienē tikās, lai ievēlētu līdzpriekšsēdētājus, apstiprinātu jauno valdes sastāvu, kā arī Ētikas un Revīzijas komisiju locekļus. Pārstāvju sapulce ir augstākā lemtspējīgā institūcija apvienībā, un tā tiks sasaukta reizi mēnesī, lai pārrunātu apvienību pārstāvošo ministriju – Veselības, Aizsardzības, Iekšlietu un VARAM – aktualitātes, kā arī Saeimas deputātu darba kārtību.

Pārstāvju sapulci atklāja veselības ministrs un Par! vadītājs Daniels Pavļuts: “Ja nu ir viena lieta, kas mums ir piemītoša, tās ir cilvēktiesības – mēs esam cilvēktiesību apvienība. Tas attiecas gan uz visu ģimeņu līdztiesību, gan uz mazaizsargātāko grupu aizsardzību, gan citādā pieņemšanu, gan vēsturisko atmiņu – un mums šajos gados ir izdevies virzīt šos jautājumus politiskajā dienaskārtībā ar augstām prioritātēm. Tādējādi esam sekmējuši pakāpeniskas pārmaiņas, un nākamajā piecgadē ir jāpanāk šo pārmaiņu pilnīga īstenošana.”

“13. Saeimā kā apvienība esam panākuši ļoti daudz. Esam realizējuši reformas, kas Latvijā bijušas atliktas vairākus desmitus gadus. Šogad, piemēram, visā Latvijā stājās spēkā administratīvi teritoriālā reforma, iezīmējot izšķirošu pagriezienu straujākai un līdzsvarotākai valsts attīstībai un iedzīvotāju labklājībai. 1.februārī Latvijā beidzot darbu uzsāks depozītsistēma, kuras ieviešana arī līdz šim nevienam nebija pa spēkam. Jau šobrīd strādajam, lai izmantotu Zaļā kursa iespējas – cīnoties pret klimata pārmaiņām vienlaikus optimizētu resursus un radītu labvēlīgu augsni ekonomiskajai transformācijai. Praktiski tas skars katra ikdienu un noteiks, kā dzīvosim un strādāsim turpmāk. Videi draudzīgi principi jāievieš kompetenti un pēc iespējas ātrāk, jo rezultāts tieši atsauksies uz mūsu konkurētspēju Eiropā un visā pasaulē. Zaļais kurss izmainīs spēku samērus starp valstīm arī ekonomiskajos rādītājos,” uzrunājot kolēģus, izteicās VARAM ministrs Artūrs Toms Plešs.

“Šis ir digitālais laikmets, un redzam, cik veiksmīgi populisti izplata maldinošu informāciju dažādos kanālos. Reizēm pat nevaram skaidri noteikt, kā uzdevumā tas tiek darīts. Latvija nav izņēmums – ar līdzīgām problēmām saskaras visa Eiropa. Lai arī priekšā ir nemitīgs darbs, izglītojot sabiedrību un aicinot domāt kritiski, esmu pārliecināts, ka Latvijā iekšējā un ārējā drošība ir pieredzējušu cilvēku rokās. Pēdējos mēnešos esam pārliecinājušies, ka nevienā brīdī nedrīkstam aizmirst par drošību arī uz mūsu ārējām robežām, un, tikai pateicoties Iekšlietu un Aizsardzības ministriju darbam, Latvijas iedzīvotāji krīzi uz robežas pratiski neizjūt. Uzskatu, ka tas ir ļoti atbildīgs solis – trīs partijām, kuru mērķi lielā mērā saskan, šajā brīdī vienoties un turpināt strādāt, nevis tērēt laiku priekšvēlēšanu cīņās vienai ar otru,” pārstāvju sapulcē uzsvēra 13. Saeimas deputāts Andris Skride.

Apvienības “Attīstībai/Par!” valde darbosies sekojošā sastāvā – Artūrs Toms Plešs, Daniels Pavļuts, Marija Golubeva, Artis Pabriks, Ivars Ijabs, Andris Skride, ​​Vita Anda Tērauda, Inese Voika, Juris Pūce, Mārtiņš Bondars, Edgars Jaunups, Dace Bluķe, Pēteris Viņķelis.

Ētikas padomē ievēlēti – Ģirts Jankovskis un Jāna Jēruma Grīnberga no Kustības “Par!”, no partnerpartijām – Dace Bargā, Agris Bojārs un Ineta Romanovska. Savukārt Revīzijas komisijā strādās Anna Bendika no Kustības “Par!”, Sanita Kalniņa un Lorenss Purmalis.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top