Cilvēcīguma uzvara – patvēruma meklētāji varēs ātrāk sākt strādāt Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
02.09.2021

Cilvēcīguma uzvara – patvēruma meklētāji varēs ātrāk sākt strādāt

Patvēruma meklētājs, kurš Latvijā pieprasījis bēgļa vai alternatīvo statusu, varēs sākt strādāt, ja lēmums par statusa piešķiršanu nebūs pieņemts trīs mēnešu laikā. Tas ir vēsturisks lēmums, kas panākts ministriju un Saeimas kopdarbā.

Grozījumus iesniedza Kustības “Par!” deputāti “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijā Inese Voika un Mārtiņš Šteins kopā ar citiem Saeimas deputātiem.

Iepriekš Imigrācijas likums noteica, ka patvēruma meklētāji var sākt strādāt un paši sevi uzturēt pēc sešiem mēnešiem, ja lēmums par statusa piešķiršanu nav pieņemts un tas nav noticis patvēruma meklētāja vainas dēļ. Iespēja sākt strādāt jau trīs mēnešu laikā patvēruma meklētājiem daudz nozīmē.

“Tās ir sen lolotas pārmaiņas, kas palīdzēs uzņēmējiem piesaistīt darbā patvēruma meklētājus, un ir vēl viens solis ceļā uz cilvēcīgāku imigrācijas politiku,” norāda Kustības “Par!” deputāts “Attīstībai/Par!” frakcijā un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins.

“Tie ir svarīgi grozījumi Imigrācijas likumā, jo atbalsts Baltkrievijas brīvības cīnītājiem un citiem patvēruma meklētājiem vajadzīgs jau tagad. Valdības līmenī priekšlikumu ministrijas saskaņojušas jau 2020. gada decembrī,” skaidro Kustības “Par!” deputāte “Attīstībai/Par!” frakcijā Inese Voika.

Mārtiņš Šteins Es gribu ar savu darbu Latvijas labā celt iedzīvotāju uzticību Saeimai! Vēlos uzlabot bērnu un jauniešu ikdienu Latvijā, stiprināt Latvijas nevalstisko sektoru un stingri iestāties par taisnīgu valsts pārvaldi. Vairāk »
Programma
Uz Latviju brauc un brauks dzīvot un strādāt citi – vai tie būs bēgļi, kuriem nodrošināsim patvērumu, vai tie būs augsti kvalificēti profesionāļi, kas ar savu ieguldījumu stiprinās Latvijas ekonomiku. Lai gan viņu nekad nebūs ļoti daudz, Latvijai ir jābūt gudrai imigrācijas politikai – arī šie cilvēki varēs kļūt par jauniem latviešiem. Ja viņi veiksmīgi integrēsies Latvijas sabiedrībā, runās latviski, cienīs mūsu neatkarību, izdzīvos mūsu kopējās demokrātiskās vērtības, tad jau būs mūsējie. Un valsts pienākums būs palīdzēt radīt iespējas un apstākļus, lai viņi kļūtu par mūsējiem un tādi arī paliktu.
Visa Programma

Back to top