Kustība “Par!” izvirza Danielu Pavļutu veselības ministra darbam Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
06.01.2021

Kustība “Par!” izvirza Danielu Pavļutu veselības ministra darbam

Kustības “Par!” valde veselības ministra darbam izvirzījusi partijas vadītāju Danielu Pavļutu. Rīt apvienības “Attīstībai/Par!” Saemas frakcija lems par viņa izvirzīšanu no apvienības un aicinās uz tikšanos premjeru Kariņu, lai vienotos par turpmāko sadarbību valdībā.

Mēs darbu Kariņa valdībā turpināsim, lai lēmumi pandēmijas uzveikšanai balstītos zinātnē un veselības lietpratēju viedoklī, nevis politiskajā konjunktūrā. Mēs darbu turpināsim, lai krīze vēl tālāk nepadziļinātu nevienlīdzību sabiedrībā. Mēs nemainīsim kursu veselības aprūpē, valsts reformās un taisnīgākas sabiedrības veidošanā.

Mēs ticam, ka Kariņš izdarīs secinājumus no pēdējo mēnešu notikumiem un centīsies valdību vadīt, spējot saredzēt visu ministru atbildību.

Valstij šis ir grūts un izšķirošs brīdis. “Par!” tajā rīkosies atbildīgi, lai mēs visi kopā izietu no pandēmijas stiprāki. Arī apvienība “Attīstībai/Par!” turpinās kā vienota frakcija būt lietišķs, prognozējams un konstruktīvs partneris valdībā.

Ministra Daniela Pavļuta pirmā un galvenā prioritāte būs nodrošināt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Viņš uzskata, ka tik vērienīgs un organizatoriski sarežģīts pasākums ir visas valdības atbildība un ir aicinājis premjeru jau ceturtdien veltīt tam daļu no valdības sēdes.

Pavļuts vistuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu, ka veselības politikā kurss nemainās un runātu par kopīgu turpmāku darbu.

“Par!” uzskata, ka krīzes dziļākajā brīdī valdība nedrīkst palikt bez veselības ministra ne brīdi un aicina apstiprināt veselības ministru amatā vistuvākajā laikā.

Daniels Pavļuts ir Kustības “Par!” vadītājs un apvienības ‘’Attīstībai/Par!’’ Saeimas frakcijas vadītājs. Starptautisks vadzinību konsultants un pasniedzējs, ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā Hārvarda universitātē. Bijis ekonomikas ministrs, Kultūras ministrijas valsts sekretārs, ieņēmis vadošus amatus AS Swedbank, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijā.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top