Laima Geikina: Izglītība ir Rīgas 2021. gada budžeta prioritāte Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
11.12.2020

Laima Geikina: Izglītība ir Rīgas 2021. gada budžeta prioritāte

Laima Geikina, Rīgas domes deputāte un Kustības “Par!” biedre, ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas locekle un uzskata izglītības jomu arī par savu personīgo prioritāti.

Atbalsts izglītībai ir Rīgas domes pārmaiņu koalīcijas veidotā 2021. gada budžeta prioritāte

  • Katrs Rīgas pedagogs saņems 75 eiro vienreizēju piemaksu par darbu Covid apstākļos,
  • No 01.09.2021. visi pašvaldības pirmsskolas pedagogi saņems mēnešalgas palielinājumu par 40 EUR, sasniedzot 900 Euro par likmi,
  • Esam lēmuši arī par pedagogu palīgu (auklīšu) algu palielināšanu par 70 EUR,
  • Esam atraduši iespēju līdzfinansējumam privātajiem bērnudārziem, kur gaidām bērnu skaita pieaugums, 2 900 000 EUR gadā papildus jau esošajam atbalstam.

Laima Geikina: “Mūsu prioritātes 2021. gada budžetā – sociālās jomas atbalsts, pirmsskolas izglītības kvalitātes un atalgojuma nodrošinājums un Rīgas infrastruktūra.

Man kā rīdziniecei likās vitāli nozīmīgi uzdot jautājumu opozīcijas deputātiem, kuri demonstrēja lielu dāsnumu, iesniedzot nepamatotus priekšlikumus: “Kā tas nākas, ka Burova kunga dāsnie priekšlikumi tiek iesniegti tikai tagad?” Bijušais Rīgas mērs nekavējās man pārmest procesa politizēšanu komitejas sēdē, bet mana tēze ir: ja pēdējo desmit gadu pie varas esošie būtu bijuši tikpat atbildīgi, tad jau šodien pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un infrastruktūrai bija jābūt labi nodrošinātiem!”

Laima Geikina Vēlos aizstāvēt mūsu sapni - brīvu un demokrātisku Latviju, par kuru bijām gatavi mirt pirms nepilniem 30 gadiem. Brīvība nozīmē drosmi uzņemties atbildību un paveikt darbus līdz galam. Šāds ir mans nodoms, ja saņemšu vēlētāju uzticību un mandātu. Vairāk »

Back to top