Kustība “Par!” uzskata, ka jānodrošina partiju apvienības “Attīstībai/Par!” darba turpinātība un valdības stabilitāte Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
15.11.2020

Kustība “Par!” uzskata, ka jānodrošina partiju apvienības “Attīstībai/Par!” darba turpinātība un valdības stabilitāte

Pēc diskusijām Kustības “Par!” paplašinātā valdes sēdē nedēļas nogalē, partija turpinās darbu apvienībā “Attīstībai/Par!” pēc Jura Pūces (“Latvijas attīstībai”) atkāpšanās no apvienības līdzpriekšsēdētāja amata, tā uzņemoties politisku un morālu atbildību par pieļautajām kļūdām.

“Attīstībai/Par!” līdzpriekšsēdētājs un Kustības “Par!” priekšsēdētājs Daniels Pavļuts ir gatavs koleģiāli sadarboties ar partijas “Latvijas attīstībai” izvirzīto līderi Ivaru Ijabu gan apvienībā, gan valdības koalīcijā, gan Eiropas liberālo partiju saimē.

Kustība “Par!” uzskata, ka tuvākajā laikā ir svarīgi veiksmīgi pārvarēt Covid-19 krīzi. Tam nepieciešams pieņemt saprātīgu budžetu un saglabāt valdības stabilu veiktspēju. Šis nav laiks politiskām zemestrīcēm. Mēs strādāsim, lai apvienība no šīs krīzes iznāktu stiprāka. 

Mēs respektējam apvienībā iedibinātos un Statūtos iekļautos vienlīdzības, līdzsvara un lēmumu vienprātības principus. Tāpēc pirmdien apvienības “Attīstībai/Par!” valdes sēdē apspriedīsim “Latvijas attīstībai” izvirzīto un Saeimas frakcijas kolēģu cienīto deputātu Artūru Tomu Plešu un citus ministra amata kandidātus, un lemsim par kopīga kandidāta izvirzīšanu darbam VARAM.

Mēs uzskatām, ka ikvienam ir pienākums ievērot likumu, bet no partijām, deputātiem un ministriem sabiedrība sagaida atbilstību īpaši augstām ētikas normām. Tāpēc mēs to ievērosim paši un prasīsim no partneriem. 

Mēs esam aicinājuši partnerus apvienībā skaidrot publiski izskanējušos pārmetumus. Savukārt, jebkāda izmeklēšana ir jāveic tiesībsargiem, ar kuriem mēs esam gatavi pilnībā sadarboties. 

No patiesības par pagātni ir atkarīga apvienības nākotne.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top