Pavļuts: Valdības lēmumos par pandēmiju jāņem vērā ekonomiskie un psiholoģiskie faktori Aktualitātes, Fakti, Jaunumi, Viedokļi
04.11.2020

Pavļuts: Valdības lēmumos par pandēmiju jāņem vērā ekonomiskie un psiholoģiskie faktori

Pārpublicēts no LETA, oriģinālziņa ir šeit. Valdībai pretpandēmijas pasākumi jābalsta ekspertu viedoklī un jāņem vērā lēmumu ekonomiskie un psiholoģiskie faktori, uzskata partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) līdzpriekšsēdētājs, Saeimas frakcijas un Kustības “Par!” vadītājs Daniels Pavļuts.

Viņš norādīja, ka Latvijas cilvēki spēj būt organizēti un disciplinēti. Pateicoties prātīgai un kārtīgai rīcībai, mirstība Latvijā šī gada desmit mēnešos ir bijusi par 2% mazāka nekā vidēji iepriekšējos desmit gados, secinājis politiķis.

Viņaprāt, bez esošo pasākumu stingras izpildes tālāku ierobežojumu noteikšana labumu nedos. “Gluži otrādi – nepamatoti un pāragri nosakot ierobežojumus, cilvēkos no tiem iestāsies dabisks nogurums brīdī, kad tie, iespējams, būs vairāk vajadzīgi,” uzskata Pavļuts.

Deputāts mudina valdību, pieņemot lēmumus par soļiem pandēmijas uzveikšanā, ņemt vērā arī to psiholoģiskās, sociālās un ekonomiskās blaknes.

Pavļuts aicina lēmumu pieņemšanā balstīties tikai un vienīgi uz zinātniski pamatotiem ekspertu atzinumiem un ieteikumiem, jo “tā ir bijusi Latvijas panākumu ķīla tautas aizsardzībā pret Covid-19 līdz šim un tā būs arī nākotnē”.

Jau ziņots, ka gadījumā, ja valdība pieņems lēmumu izsludināt ārkārtējo situāciju, tā stāsies spēkā pirmdien, 9.novembrī. Pēc premjera Krišjāņa Kariņa (JV) teiktā, patlaban nav zināms, cik ilgi tā varētu ilgt. “Ja valdība pieņems lēmumu, tad ārkārtējās situācijas ilgums būs atkarīgs no tā, kā valstī veiksies ar slimības savaldīšanu,” skaidroja premjers.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top