“Attīstībai / Par!”: Kučinskis grauj Valsts kontroles prestižu Aktualitātes
17.05.2018

“Attīstībai / Par!”: Kučinskis grauj Valsts kontroles prestižu

Apvienība “Attīstībai / Par!” aicina Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) atvainoties Valsts kontrolei (VK) par raidījumā “Rīta Panorāma” tai pausto nepamatoto kritiku par iekšlietu nozares nekustamo īpašumu pārvaldīšanas revīzijas secinājumiem, kur minēti būtiski trūkumi. Šādi premjera paziņojumi ir ne tikai pretrunā ar valdības uzdevumu stiprināt kontroles iestādes, bet atklāti grauj Valsts kontroles prestižu.

“Sakot, ka “pēc Valsts kontroles “uzlidojumiem” parasti šķiet, ka viss ir sagrauts,” Kučinskis noniecina Satversmē minētu neatkarīgu institūciju par savu pienākumu kvalitatīvu pildīšanu. Tas ir nesaprotami un valdības vadītāja necienīgi, kā arī var tikt traktēts kā mēģinājums graut VK reputāciju,” uzskata apvienības “Attīstībai / Par!” līdzpriekšsēdētējs Juris Pūce.

ZZS Saeimas frakcijas deputāti iebilst pret grozījumiem Valsts kontroles likumā

Turklāt šis Kučinska paziņojums izskanējis laikā, kad tiek apspriesti grozījumi Valsts kontroles likumā. Tie paredz paplašināt VK pilnvaras sākt zaudējuma piedziņu pret vainīgajām amatpersonām, ja revīzijās konstatēta pretlikumīga rīcība, kas valstij radījusi zaudējumus. Tieši ZZS Saeimas frakcijas deputāti iepriekš visskaļāk iebilduši pret šīm plānotajām izmaiņām.

Kučinska izteikumi ir klaji pretrunīgi

“Šobrīd, kad sabiedrības uzticība valsts varai jau tā ir kritiski zema un starptautisks novērtējums apliecina demokrātijas līmeņa krišanos Latvijā, valdības vadītāja uzbrukums neatkarīgai institūcijai ir absolūti nepieņemams.

Šie izteikumi ir klaji pretrunīgi – pirms divām dienām M. Kučinskis iestājās par Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta stiprināšanu un neatkarību. Šodien Ministru prezidents noniecina Valsts kontroli, kura cenšas godprātīgi darīt savu darbu.

Aicinām premjeru būt konsekventam un stiprināt, nevis graut valsts pārvaldes pamatus,“ pārliecināts apvienības “Attīstībai / Par!” līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Manifests
Viss manifests
Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »
Programma
Atbalstīsim tiesu sistēmas rīcību, kas vērsta uz sistēmas attīrīšanu no diskreditētām amatpersonām. Stiprināsim Tieslietu padomes iespējas vērtēt tiesnešu darbu, izmantojot spriedumu analīzē balstītu informāciju un starptautiskās prakses veidotu mērauklu. Vērtējumu procesā integrēsim sabiedrības iespēju līdzdarboties.
Visa Programma

Back to top