Kustība “Par!”: ZZS un “Saskaņa” piesedz valsts sagrābšanu Aktualitātes
18.01.2018

Kustība “Par!”: ZZS un “Saskaņa” piesedz valsts sagrābšanu

Inguna Sudraba šodien parlamentārās izmeklēšanas komisijā lielā steigā  “izdzina cauri” bezzobaina galaziņojuma projektu. Viņu atbalstīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), “Saskaņas” un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāti. Un tieši ZZS kopā ar “Saskaņu” Saeimas plenārsēdē nobalsoja par to, lai I. Sudraba pretlikumīgi paliktu šīs komisijas sastāvā.

 

Kustības Par! vadītājs Daniels Pavļuts: “”Oligarhu lietas” parlamentārā izmeklēšana vēlreiz skaudri parādīja, “kas ir kas” Latvijas Republikas Saeimā. Zaļzemnieki ir pilnīgā saskaņā, piesedzot Aivaru Lembergu un Latvijas valsts sagrābšanu. Viņi un I. Sudraba pārvērta parlamentāro izmeklēšanu par farsu. Diemžēl vara šo cilvēku rokās nav vis farss, bet gan nelaime. Es ceru, ka pilsoņi to pienācīgi novērtēs un Saeimas vēlēšanās nobalsos par pārmaiņām.”

Kustības Par! biedrs Andrejs Judins bija parlamentārās izmeklēšanas rosinātājs. Viņš strādāja komisijā un iepazinās ar KNAB operatīvās lietas materiāliem. Viņš ierosina grozīt likumu un publiskot “oligarhu sarunas”, noteikt kriminālatbildību par žurnālistu uzpirkšanu un kopumā apturēt “valsts sagrābšanu”, kuras pazīmes  ir skaidri redzamas oligarhu lietas materiālos.  

Saeimas deputāts Andrejs Judins:“ZZS un “Saskaņai”  šodien izdevās atjaunot oligarhu aizstāvju vairākumu Saeimā. Es tomēr ticu, ka Latvijas cilvēki ir gudri, spēs atšķirt graudus no pelavām un mobilizēties vēlēšanām, lai atbrīvotu Saeimu no šī vairākuma.”

Manifests
Viss manifests
Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »
Programma
Diskreditētām amatpersonām nav vietas tiesu sistēmā. Atbalstīsim tiesu sistēmas rīcību, kas vērsta uz sistēmas attīrīšanu no diskreditētām amatpersonām. Stiprināsim Tieslietu padomes iespējas vērtēt tiesnešu darbu, izmantojot spriedumu analīzē balstītu informāciju un starptautiskās prakses veidotu mērauklu. Vērtējumu procesā integrēsim sabiedrības iespēju līdzdarboties.
Visa Programma

Back to top