Nodibina politisko partiju Kustība “Par!” Aktualitātes
26.09.2017

Nodibina politisko partiju Kustība “Par!”

Sestdien, 26. augustā, Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centrā “Rītausma” Rīgā, klātesot 298 dibinātājiem un ar 274 balsīm “par” tika nodibināta politiskā partija Kustība “Par!” Par partijas valdes priekšsēdētāju dibinātāju kopsapulce ievēlēja Danielu Pavļutu.

Jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts dibināšanas sapulcē uzsvēra: “Es zinu, cik daudziem no mums šodien nācās pārvarēt šaubas, lai nodibinātu politisku partiju. Būt “par”, uzņemties, atbildību un rīkoties ir grūta izvēle. Mēs visi šodien esam uzņēmušies atbildību par savu valsti. Paldies, ka esat nolēmuši turpmāk nesēdēt malā!” Pavļuts pauda pārliecību, ka mēs varam izcili pārvaldīt savu valsti: “Pārvarot šķirtnes, mēs varam radīt valsti, kura ir iespēja visiem. Ne tikai individuāli, bet arī kopā mēs varam būt izcili”.

Kopš 26. jūlija manifestam “Mēs esam PAR!” pievienojušies vairāk nekā 600 Latvijas pilsoņu. Tajā lasāmi arī visu parakstītāju vārdi un katrs var sev “pielaikot” kustības vērtības un politiskos uzskatus.

Kustības “Par!” valdi uz divu gadu termiņu deviņu locekļu sastāvā ievēlēja:
Mariju Golubevu, Evitu Gošu, Ilzi Viņķeli, Kasparu Briškenu, Intu Dālderi, Oskaru Kaulēnu, Mārtiņu Staķi, Danielu Pavļutu un Anduli Židkovu.

Kustības “Par!” pārskata padomē, kas apvienos revīzijas un ētikas komisijas funkcijas, ievēlēja: Ilzi Kurmi, Vitu Andu Tēraudu, Māri Puriņu, Pēteri Pūrīti un Pēteri Viņķeli.

Dibināšanas sapulce apstiprināja Kustības “Par!” statūtus, programmu un biedra naudas apmērus.

“Dibināšanas sapulce ir nozīmīgs notikums ne tikai tāpēc, ka šodien ar domubiedru palīdzību tika nodibināts jauns politisks un sabiedrisks spēks. Balsošanā tika izmantota inovatīva elektroniskā balsošanas sistēma, kas tapusi sadarbībā ar demokrātisko iniciatīvu platformu manabalss.lv. Partijas dibināšanas kongress bija ģimenēm draudzīgs, jo daudzi cilvēki bija ieradušies ar bērniem, kuriem bija iespēja interesanti pavadīt laiku ar zinātkāres centra ZINOO pārstāvjiem,” stāsta Mārtiņš Staķis, dibināšanas sapulces organizators.

Politiskā partija Kustība “Par!” ir proeiropeiska liberāli centriska partija, kas piedalīsies Saeimas vēlēšanās 2018. gadā. Tās pamatvērtības ir brīvs cilvēks, saliedēta sabiedrība, tiesiska valsts, Eiropas vienotība. Partijas mērķis ir nodrošināt vienādas iespējas visiem Latvijas cilvēkiem modernā, tiesiskā Eiropas valstī.

Daniels Pavļuts Es ticu, ka Latvija var kļūt par vienu no izcilākajām mazajām valstīm pasaulē – gudru, modernu un taisnīgu. Vairāk »

Back to top