“Attīstībai / Par!”: Gobzems neiztur demokrātijas testu Aktualitātes, Jaunumi
04.12.2018

“Attīstībai / Par!”: Gobzems neiztur demokrātijas testu

Šodien plkst. 15 “Attīstībai / Par!” (AP!) birojā Rīgā, Torņa iela 4, III-C, 101 notiks apvienības preses konference, kur piedalīsies tās līdzpriekšsēdētāji Daniels Pavļuts un Juris Pūce, lai komentētu valdības veidošanas procesu, apvienības vakardienas lēmumu par biedru aptauju un Ministru prezidenta amata kandidāta Alda Gobzema šā rīta paziņojumu. 

Valsts prezidenta nominētais Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems sapratis, ka AP! nepieļaus viņa izlolotos plānus par “Saskaņas” ievilkšanu valdībā pa sētās durvīm, ka AP! kategoriski iebilst bezprecedenta slepenības un mediju ierobežošanas idejām. Gobzema valdības sarunās  netika piedāvāts neviens reformu plāns. AP! atteicās nerunāt ar žurnālistiem, atteicās no Gobzema piedāvājuma sastiķēt jebkādu valdību, bet nerunāt par principiem un skaidru reformu plānu.

Premjers bez pielaides valsts noslēpumam ir risks Latvijas drošībai

Mēs kategoriski nepiekritām Gobzema plānam atstāt Latviju uz pusgadu bez rīcībspējīgas valdības. Diemžēl šobrīd piepildās mūsu jau pirms vēlēšanām izteiktās bažas par Gobzema saistību ar cilvēkiem, kuri skatās Krievijas virzienā un ir ieinteresēti situācijas destabilizēšanā Latvijā.

Aldis Gobzems jau labu laiku saprot, ka valdību izveidot nespēs, un tāpēc meklē, kā iziet no šī strupceļa, kur viņš nonācis pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmuma. Tās ir slīpēta populista spēlītes uz visas sabiedrības rēķina, apzināts un bīstams eksperiments ar valsti.

Visiem partneriem ir bažas par Gobzema saistību ar Šleseru un plāniem ar “Saskaņu”, vēlmi ierobežot plašsaziņas līdzekļus un slēgt valdības sēdes.

AP! ir neērts sarunu partneris

Gobzema kungs jau kādu brīdi meklēja iespēju izslēgt no AP! sarunām, jo esam neērts sarunu partneris – mūs interesē saturiskas sarunas par valdības darāmajiem darbiem un reformām, bet tās jau veselu nedēļu nenotika, jo nekādas programmas Gobzemam nav. Tikai tukšas frāzes un valsts drošībai bīstami likumu grozījumi.

Tieši, lai nepieļautu Gobzema melus un spekulācijas, AP! Pārstāvju sapulce vakar vērsās pie biedriem, lai saņemtu skaidru mandātu, “jā” vai “nē” dalībai Gobzema vadītā valdībā. Gobzema kungs acīmredzami šo demokrātijas testu nevarēja izturēt. Gobzems uzskata, ka partiju biedriem un sabiedrībai nav jājaucas “līderu sarunās”.

A. Gobzemam ir smagi reputācijas riski

Aldis Gobzems, kuram ir problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam, kurš par nopietniem pārkāpumiem izslēgts no advokatūras rindām, kurš vairākkārt pieķerts melos, kurš pievīlis un izmantojis Zolitūdes traģēdijā cietušos cilvēkus, kurš tiek turēts aizdomās par strādāšanu Šlesera interesēs, ļoti baidās no atklātības un žurnālistiem, jo zina, ka meliem īsas kājas.

Žurnālisti laipni aicināti apmeklēt preses konferenci!

Programma
Mēs esam par valsti, kas nepieder dažiem. Mēs esam par tiesisku republiku, kurā likums stāv pāri varai un taisnīga tiesa – pāri koruptai ietekmei. Par valsti, kuru nenozog.
Visa Programma

Back to top