Kustības “Par!” Valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Linda Curika Aktualitātes
17.09.2024

Kustības “Par!” Valdes priekšsēdētājas amatā ievēlēta Linda Curika

Kustības “Par!” biedri tikās partijas devītajā Kongresā 2024. gada 14. septembrī. Kongresā Kustības “Par!” biedri analizēja Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus, pieņēma grozījumus partijas statūtos un diskutēja par prioritātēm 2025.gada pašvaldību vēlēšanās.

Kongresā tika ievēlēta jauna valde un padome, partijas priekšsēdētāja, kā arī partijas Revīzijas un ētikas komisijas padomes locekļi.

Kongresā tika atbalstīta rezolūcija par Kustības “Par” turpmāko darbību. Rezolūcijā pieņemts, ka partija piedalīsies pašvaldību vēlēšanās un turpinās darbu Rīgas domē, īstenojot pārmaiņas, kā arī veiks aktīvu darbu citās Latvijas pašvaldībās, to starpā Liepājā, Jelgavā, Ogres un Rēzeknes novadā.

Rezolūcijā uzsvērti galvenie principi, par kuriem iestājas Kustība “Par!”: drošība ne tikai nacionālā, bet arī pašvaldību līmenī, visaptveroša digitālo tehnoloģiju izmantošana, vienlīdzīgas iespējas un laba izglītība skolēniem pilsētās un laukos, dzīvesvietas, kas atvērtas cilvēku līdzdalībai savas apkaimes, kopienas, pilsētas, novada attīstībā. Uzsvērts, ka cilvēku dzīvesvietai ir jābūt cilvēcīgai un iekļaujošai visām ģimenēm. Tai ir jābūt vietai, kurā ir iespēja visiem, kas nepieder dažiem un sastāv no daudziem.

Kustība “Par!” ir sociāli liberāla partija, kas iestājas par pārmaiņām un sadarbību, nevis konfrontāciju. Partija pašvaldību vēlēšanās sadarbosies ar radniecīgi domājošām partijām, kas ir gatavas pašvaldībās veidot drošu un cilvēcīgu vidi, kurā ir vieta pilsoņu līdzdalībai un iesaistei.

Pēc Statūtu maiņas tika ievēlēta arī partijas Padome, kuras pienākumos būs partijas stratēģiskā virzība. Padomē darbosies Linda Curika, Miks Celmiņš, Dace Bluķe, Ivars Drulle, Laima Geikina, Liene Reine – Miteva, Anna Bendika, Reinis Strolis, Mārtiņš Šteins, Uldis Dūmiņš un Viesturs Romka.

Partijas valdē turpmāk strādās Linda Curika, Miks Celmiņš un Mārtiņš Šteins. Par partijas Valdes priekšēdētāju tika ievēlēta Linda Curika.

“Šodien pieņemtajā rezolūcijā mēs uzsveram modernu pieeju, inovācijas, zināšanas un pasaules elpu. Pilsētu, ciematu, apkaimi, kas iet līdzi laikam un piedāvā ikvienam cilvēkam iespējas jēgpilnai līdzdalībai, demokrātijai un ilgstpējīgai ikdienas dzīvei. Mēs nedrīkstam pieļaut, ka tie, kuri regulāri parādās sižetos par savu interešu lobēšanu, ir uzvarējuši. Mēs nedrīkstam pieļaut to, ka tie, kas Rīdzenes sarunās savulaik plānoja valsts sagrābšanu, atgriežas politikā un Rīgā. Pārāk daudzi pašvaldību vadītāji jūtas tā, it kā būtu ievēlēti uz mūžu un pašvaldība būtu nodota viņu pārvaldījumā. Šodien vairāk kā jebkad Latvijas politikā nepieciešama pasaules pieredze, cilvēcīgs liberālisms un drosme – mūsu partijas pamatvērtības”

Linda Curika, jaunievēlētā Partijas vadītāja


Back to top