Kustība “Par!” Eiropas Parlamenta deputātiem novēl spēju sadarboties! Aktualitātes
10.06.2024

Kustība “Par!” Eiropas Parlamenta deputātiem novēl spēju sadarboties!

Esam sagaidījuši Eiropas vēlēšanu rezultātus, un “Kustība Par!” pārstāvis nav ievēlēts Eiropas Parlamentā. Par mums nobalsojuši 0.32% vēlētāju. Mēs esam pateicīgi ikvienam!

“Droša Latvija. Brīva Ukraina. Viena Eiropa” bija mūsu piedāvājums šajās vēlēšanās. Mēs aicinājām Latvijas vēlētājus izdarīt kaut ko pirmoreiz. Kaut ko tādu, kam tiešām ir nozīme – dot Ukrainai balsi Eiropas Parlamentā vēl pirms Ukraina iestājas Eiropas Savienībā. Mēs par saraksta līderi izvirzījām Ivannu Voločiju, eiropieti un ukrainieti, mūsu kolēģi no Eiropas liberālās grupas “Renew Europe”.

Ivanna Voločija kļuva par vienu no visvairāk apspriestajām Eiropas vēlēšanu kandidātēm Eiropā. Latvijas vēlētājus uzrunāja Volodimira Zelenska partijas “Sluga narodu” vadītāja, sievietes politiķes visā Ukrainā, aicinot iedot Ukrainai spēcīgu balsi Eiropā.

Ierobežotā laikā un ar ierobežotu budžetu vēlēšanu kampaņā mums neizdevās aizsniegties līdz pietiekami daudzu Latvijas vēlētāju sirdīm un prātiem. Saraksti ar labākiem reitingiem nacionālā līmenī un ar kandidātiem, kas savu atpazīstamību un politisko pieredzi krājuši gadiem, izrādījās veiksmīgāki.

Šīs bija pirmās nacionāla līmeņa vēlēšanas, kurās Kustība “Par!” piedalījās ar atsevišķu sarakstu. Šajā kampaņā mums bija īpaši svarīgi iestāties par šobrīd būtiskāko – Eiropas atbalstu Ukrainai. Mēs atzinīgi vērtējam un esam gandarīti, ka Eiropas Parlamentā ievēlēti deputāti, kuri turpinās Kustības “Par!” stingro nostāju par Ukrainas uzņemšanu Eiropas Savienībā un efektīvākām sankcijām pret Krieviju. Mēs turpināsim strādāt, lai atbalstītu no Latvijas ievēlētos Eiropas Parlamenta deputātus.

2023.gada pavasarī partijas Valde par svarīgāko mērķi izvirzīja atgriešanos Saeimā un valdībā 2026.gada vēlēšanās, veidojot partijas atpazīstamību sabiedrībā, saturisko piedāvājumu, kā arī piesakot Latvijas politikā jaunus līderus. Šos mērķus mēs paturējām prātā, veidojot Eiropas vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstu un kampaņu, un pie tā turpināsim strādāt tagad.

Milzīgs paldies visiem, kas padarīja Kustības “Par!” Eiropas kampaņu iespējamu – kandidātiem, partijas birojam, brīvprātīgajiem, un, jo īpaši, Ivannai, kura ziedoja savu laiku un zināšanas, lai kopā ar “Par!” iestātos par drošu Latviju un brīvu Ukrainu vienotā Eiropā!

 

Informāciju sagatavoja

Miks Celmiņš, Kustības “Par!” izpilddirektors

27422525, miks.celmins@kustibapar.lv


Back to top