Prezidenta V.  Zelenska partija aicina balsot par Kustību “Par!” Aktualitātes
20.05.2024

Prezidenta V. Zelenska partija aicina balsot par Kustību “Par!”

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska partija šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās aicina balsot par Kustības “Par!” sarakstu un ievēlēt Eiropas Parlamentā tās līderi Ivannu Voločiju, Ukrainas un Eiropas pilsoni.

Zelenska izveidotās partijas “Sluha narodu” priekšsēdētāja un partijas parlamenta frakcijas vadītāja Olena Šuļaka savā videouzrunā Latvijas vēlētājiem uzsver, cik svarīgi ir stiprināt Ukrainas un Latvijas stratēģisko sadarbību.

Ivanna Voločija, kurai ir plaša darba pieredze Eiropas institūcijās un Eiropas Parlamenta centriski liberālajā grupā “Renew Europe”, Parlamentā pārstāvēs Latvijas un Ukrainas kopīgās intereses – drošību Latvijai un Ukrainas pievienošanos Eiropas Savienībai un kopīgai aizsardzībai pret agresoru.

Ivanna darbosies Eiropas Parlamenta centriskajā grupā “Renew Europe”, kurai ir noteicoša ietekme uz Eiropas Parlamenta lēmumiem un kurā ir jānostiprina Latvijas un Ukrianas interešu pārstāvniecība.

Latvijai ir unikāla iespēja  – praktiski un politiski atbalstīt Ukrainu, dodot tai reālu balsi Eiropas institūcijās vēl pirms tā ir formāli uzņemta Savienībā. Eiropas ģeopolitiska paplašināšanās un Ukrainas uzņemšana ir Latvijas nacionāljās interesēs. 


Back to top