Linda Curika: Latvijas un Eiropas drošība ir mūsu pašu, Eiropas, rokās Jaunumi
11.02.2024

Linda Curika: Latvijas un Eiropas drošība ir mūsu pašu, Eiropas, rokās

Trampa brīdinājumi Eiropai pašai aizsargāties, amerikāņu propagandista Takera Karlsona vizīte Maskavā, lai intervētu Putinu – tie ir skaidri signāli, ka mums, Eiropā, ir jāmaina veids, kā domāt par mūsu reģiona drošību. Jāmaina domāšanas veids, kā mēs redzam ASV lomu Eiropas drošības stiprināšanā. 

Mums Eiropā ir jāgatavojas aizstāvēt pašiem sevi. Tas nozīmē mainīt lēmumu pieņemšanu Eiropas Savienībā. Arī Eiropā aizkavējās atbalsta sniegšana Ukrainai Ungārijas šantāžas dēļ. 

Mums ir vajadzīgi jauni veidi, kā efektīvi pieņemt lēmumus, no kuriem ir atkarīga mūsu drošība. Lēmumos, kuros nevar vienoties visas 27 ES valstis, ir jāveido “tiesiskuma un vērtību koalīcija”, līdzīgi kā savulaik izveidojās “fiskālais pakts.”

1954.gadā Francijas nacionālā asambleja lēma par to, ka nav nepieciešama Eiropas drošības kopiena un Eiropas integrācija līdz šim brīdim ir koncentrējusies ap ekonomisko sadarbību, drošību atstājot NATO ar ASV kā līderi. Šis ir brīdis, kad ir jāatjauno sarunas par to, kā veidot jaunu Eiropas drošības kopienu, kas apvienotu Eiropu un NATO.

Ukrainai un Baltijas valstīm ir jābūt šīs sarunas centrā. Mēs zinām un mēs saprotam to, ko šobrīd piedzīvo Ukraina. Eiropai ir vajadzīgas jaunas, spēcīgas balsis, kas atgādina – mūsu drošība ir mūsu, eiropiešu rokās. 

Šī gada Eiropas parlamenta vēlēšanas būs vēsturiski nozīmīgākās Latvijas nacionālajām interesēm, Latvijas drošībai. Mums uz Briseli ir jāsūta cilvēki, kas zina, kā cīnīties par mūsu drošību, kā nodrošināt Ukrainas uzvaru karā. Jo tikai Ukrainas uzvara karā, Ukrainas uzņemšana ES un NATO spēs nodrošināt Latvijas drošību,

Linda Curika, Kustība “Par!”

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top