Droša Latvija. Brīva Ukraina. Viena Eiropa. Jaunumi
05.02.2024

Droša Latvija. Brīva Ukraina. Viena Eiropa.

Latvijas nacionālajās interesēs ir Ukrainas integrācija Eiropā. Ukrainas uzvara un pievienošanās ES un NATO ir Latvijas drošības atslēga. Tā ir mūsu stratēģija un mērķis darbam Eiropas Savienībā. Lai to panāktu, mēs gribam dot balsi Ukrainā Eiropā jau tagad. Tam ir gan simboliska, gan praktiska nozīme. 

Tāpēc mūsu saraksta līdere šajās vēlēšanās ir ukraiņu eiropiete, ES lietpratēja Ivanna Voločija. Viņa Eiropas Parlamentā gan pārstāvēs savus Latvijas vēlētājus, gan iestāsies par Latvijas un Ukrainas kopīgajām interesēm.

Mūsu vīzija ir droša Latvija un brīva Ukraina vienā Eiropā. Tās sasniegšanai pirmkārt ir apturēt Krievijas agresiju. Bet stabilai drošībai ir nepieciešama reformētas Ukrainas iekļaušanās pārveidotā Eiropas Savienībā tuvākās desmitgades laikā. 

Ukrainā prioritāras ir reformas tiesiskuma un labas pārvaldības jomās, Eiropas Savienībā – aizsardzības, budžeta un lēmumu pieņemšanas jomās. Tikai reformēta Eiropa spēs paplašināties, kļūt ekonomiski un ģeopolitiski spēcīgāka, un apturēt un atturēt agresorus.

Eiropai ir jākļūst par aizsardzības savienību un pakāpeniski jāpadziļina sadarbība arī veselības, izglītības un labklājības jomās. Eiropai ir jābūt gatavai sevi aizstāvēt iepretīm Ķīnas-Krievijas-Irānas “asij” un neatkarīgi no tā, kas ir ASV prezidents.

Lai īstenotu lielo stratēģiju – drošība caur paplašināšanos – mums ir  skaidri pamatprincipi tam, kas jāmaina ES un Ukrainā. Tos detalizēsim un īstenosim kopā ar sabiedrotajiem, tai skaitā, veicinot visu deviņu no Latvijas ievēlēto deputātu ciešāku sadarbību.

Līdzās drošībai plašākā Eiropā mūsu prioritātes ir  veselība, izglītība un labklājība. Tās ir jomas, kuras ir aktuālas un svarīgas Latvijas cilvēkiem. Mēs uzskatām, ka  Eiropā līdztekus Aizsardzības savienībai ir jāveido Veselības savienība, vienota izglītības telpa un arvien ciešāk koordinēta sociālā politika.

Šajās vēlēšanās mums ir jāsaglabā rīcībspējīgs Eiropas Parlaments, kurā proeiropeiskie spēki spēj neitralizēt radikāļus, populistus un putinistus. 

To var izdarīt tikai centrisks vairākums, kura  kodolā ir mūsu politiskā  ģimene – centriskā Renew Europe frakcija un Apvienība liberālai un demokrātiskai Eiropai (ALDE). Mēs turpināsim piedalīties ALDE un sadarboties ar tās dalībpartijām Ukrainā – Prezidenta Volodimira Zeļenska partiju Sluha narodu un partiju Holos.

Mēs esam par demokrātisku Eiropas Komisijas izveidi. Par Komisijas prezidentu būtu jāievēl visvairāk balsu saņēmušās Eiropas partijas vadošais kandidāts, bet par komisāru no Latvijas – visvairāk balsu saņēmušais kandidāts Latvijā.

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top