Jau atkārtoti liedz pildīt deputāta pienākumus Ogres novada domē Aktualitātes
18.01.2024

Jau atkārtoti liedz pildīt deputāta pienākumus Ogres novada domē

Šorīt, 18. janvārī, plkst. 9.00 norisinājās Ogres novada domes finanšu komitejas sēde. Ogres novada domes nolikums paredz iespēju pašvaldības deputātiem sēdēs, iepriekš informējot komitejas priekšsēdētāju vai pašvaldības Centrālo administrāciju, piedalīties arī attālināti, ja deputātam veselības vai komandējuma dēļ nav iespējams sēdē piedalīties klātienē. Pašvaldības nolikums paredz, ka šādā gadījumā deputātam tiek nodrošināta elektroniskā balsošana, kā arī dalība domes sēdē tiešsaistē.

Ogres novada domes deputāte Santa Ločmele (Kustība “Par!”) dienu iepriekš informēja komitejas priekšsēdētāju, Domes priekšsēdētāju Egilu Helmani, kā arī Centrālo administrijāciju, lūdzot, veselības apstākļu dēļ nodrošināt dalību sēdei attālināti. Domes priekšsēdētājs pieprasīja deputātei arī pašvaldības nolikumā nenoteiktu prasību izpildi – slimības lapas uzrādīšanu, lai ļautu piedalīties sēdē attālināti un deputāte Santa Ločmele pieprasīto slimības lapu arī uzrādīja. 

Šorīt Santa Ločmele sēdei pievienojās attālināti. Sēdei ierodoties tās vadītājām Egilam Helmanim, deputāte tika nekavējoties atslēgta no dalības sēdei, kā arī, sēdes laikā sazinoties ar komitejas vadītāju Egilu Helmani, netika saņemta atbilde, kāpēc deputātei dalība sēdē ir atteikta, bet izteikti apmelojoši, emocionāli vardarbīgi uzbrukumi. Šī rīta, kā arī citās komitejas un domes sēdēs dalība attālināti nav tikusi liegta pašvaldības darbiniekiem vai citiem domes deputātiem. 

Šāda Egila Helmaņa vienpersoniska izrēķināšanās ar domes deputāti, liedzot pildīt deputātu pienākumus nenotika pirmo reizi. Jau iepriekš 2023. gada jūnijā deputātei tika liegta dalība domes ārkārtas sēdē. Iepriekš Kustība “Par!” ir vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ar aicinājumu izvērtēt Egila Helmaņa rīcību, liedzot deputātei dalību domes sēdē. Tika saņemti ministrijas ieteikumi iesniegt grozījumus pašvaldības nolikumā, kas skaidri noteiktu un liegtu domes priekšsēdētājam vienpersoniski pieņemt lēmumu par deputātu iespējām pildīt savus darba pienākumus. 

Šāda sistemātiska domes priekšsēdētāja visatļautība vienpersonisku lēmumu pieņemšana, emocionāli vardarbīga izrēķināšanās un deputātu pienākumu pildīšanas liegšana ir pretvalstiska un vājina Ogres iedzīvotāju pārstāvniecību domes darbā.

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top