Kustība “Par!”: Ungārijas šantāža uz mūsu drošības rēķina ir nepiedodama Aktualitātes
14.12.2023

Kustība “Par!”: Ungārijas šantāža uz mūsu drošības rēķina ir nepiedodama

Šodien, 14. decembrī, un rītdien, 15. decembrī, Briselē norisinās Eiropas Savienības valstu līderu sanāksme, jeb Eiropadome. Lēmumi, kas šajā sanāksmē tiks pieņemti, var mainīt Eiropas vēsturi ne tikai uz labo, bet arī uz slikto pusi.

Mēs, Kustība “Par!”, aicinām Latvijas premjerministri un citus Eiropas valstu līderus būt pareizajā vēstures pusē un parādīt nelokāmu nostāju par finansiāla atbalsta sniegšanu Ukrainas uzvarai karā, gan arī paust stingru kursu Ukrainas un Moldovas uzņemšanai ES, kā arī straujāku Bosnijas un Hercegovinas un Gruzijas pieteikumu izvērtēšanu dalībai ES.

Ir pamatotas bažas par Ungārijas, kā arī Austrijas iespējamo vēlmi bloķēt 50 miljardu atbalstu Ukrainai, tāpēc ir izskanējuši piedāvājumi Austrijas un Ungārijas vadītājiem, lai nodrošinātu šo valstu atbalstu lēmumiem par finanšu piešķiršanu Ukrainas uzvarai un ES paplašināšanai. Šī Ungārijas un arī Austrijas šantāža uz visas Eiropas drošības rēķina ir absurda un nepiedodama. Ir pamatots iemesls, lai rastu risinājumu atcelt inviduālo valstu veto tiesības Eiropadomē, lai nepieļautu dažu atsevišķu valstu sabotāžu attiecībā uz atbalstu Ukrainas uzvarai karā.

Eiropas līderu sanāksmes dienas kartībā būs arī jautājumi par Rumānijas un Bulgārijas pievienošanos Šengenas brīvajai cilvēku mobilitātei. Ir beidzot jāpieņem lēmums par šo valstu iekļaušanu Šengenas zonā. Abas valstis jau vairākus gadus atbilst visiem juridiskajiem nosacījumiem un kritērijiem, kā to apstiprinājis gan Eiropas Parlaments, gan Eiropas Komisija.

Laikā, kad citas Eiropas valstis nogurst no kara un attālinās no teroristiskās Krievijas noziegumiem Ukrainā, mēs, Latvija, Eiropas Savienībā nedrīkstam nogurt, un tas ir mūsu pienākums spēt pārliecināt Eiropas valstu līderus lielāka atbalsta Ukrainai sniegšanā. 

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top