Inese Voika: Aicinu skolas jau šogad investēt mākslīgā intelekta rīkos Aktualitātes
13.12.2023

Inese Voika: Aicinu skolas jau šogad investēt mākslīgā intelekta rīkos

Šogad vairākām izglītības iestādēm visā Latvijā veidojas finanšu ietaupījums, jo elektrības un komunālie izdevumi bijuši mazāki nekā sākotnēji, gada sākumā, plānots. 

Gada beigās vērojams, ka daudzas Latvijas izglītības iestādes ietaupījumu plāno izmantot, lai nodrošinātu vajadzības, kam citkārt skolā nav pieticis līdzekļu  – jaunas žalūzijas, kancelejas preces, labākus krēslus skolu darbiniekiem un citām skolām vajadzīgām lietām.

Aicinām skolas ieguldīt līdzekļus dažādu mākslīgā intelekta rīku iegādei, kas atbalstītu skolotāju darbu un modernizētu izglītības iespējas skolēniem. Šie rīki nav dārgi, bet var veicināt iespējas iepazīt un sākt izmantot mākslīgā intelekta rīku dotās priekšrocības izglītības procesā. Kā piemēru rīkiem, ko skolas un pašvaldības varētu iegādāties, varu minēt ChatGPT, atjaunotās Canvas vai Gamma lietotnes, kuras paver jaunas un plašas iespējas, jo īpaši izglītībā – mācību plānošanā, mācību materiālu gatavošanā”,

Inese Voika, Kustības “Par!” līdzpriekšsēdētāja

Lai jaunās tehnoloģijas skolās izmantotu pilnvērtīgi, nepieciešams pašvaldības atbalsts, nodrošinot apmācības un apmainīšanos ar labas prakses piemēriem. 

Kustība Par! decembra sākumā savā kongresā atbalstīja nostāju par izglītību kā prioritāti Latvijai. “Šodien ekonomiski attīstīta valsts nav iespējama bez vīzijas par to, kā izmantot mākslīgā intelekta revolūciju. Mūsu galvenais uzdevums ir vairot Latvijas intelekta jaudu, modernizējot izglītību, zinātni un jaunradi”, teikts Kustības “Par! kongresa rezolūcijā.

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top