Kustība “Par!” biedri tiksies partijas digitālajā kongresā Aktualitātes
08.12.2023

Kustība “Par!” biedri tiksies partijas digitālajā kongresā

Politiskās partijas Kustība “Par!” biedri 2023. gada 9. decembrī Rīgā, “ISSP Galerijā”, Marijas ielā 13-k.3 pulcēsies uz partijas astoto kongresu.

Kongresu atklās partijas līdzpriekšsēdētājas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina un pretkorupcijas eksperte, 13. Saeimas deputāte Inese Voika. Kongresā partijas biedri atskatīsies uz 2023. gadā paveikto, ievēlēs divus Pārskata padomes locekļus. Kā arī diskutēs par partijas atjaunoto politisko virzienu, nosakot ka izglītība, zinātne, inovācijas un tehnoloģijas nav tikai politikas jomas, bet arī labklājīgas, taisnīgas, un ilgtspējīgas nākotnes garants.

Kongresa darba kārtība:

11.00 Kongresa atklāšana

11.30 Partijas pārvaldes institūciju ziņojumi

12.15 Kustības “Par!” vīzija izglītībai (Marija Golubeva, Ilze Viņķele, Diāna Zande)

13.00 Pārskata padomes vēlēšanas

13.45 Kustības “Par!” vīzija izglītībai otrā daļa (Laima Geikina, Linda Curika, Inese Voika, Dace Bluķe, Pāvils Jurjāns)

15.00 Biedru debates

15.30 Kustības “Par!” rezolūcija “Bez izglītības nav nākotnes”

16.30 Kongresa noslēgums

Kustība “Par!” Kongresā noteiks savas politiskās rīcības prioritātes. Labākie Latvijas skolēni ir starp labākajiem Eiropas skolēniem zināšanās un prasmēs. Tomēr tādu ir daudz par maz, toties iepalicēju, kuru kompetenču līmenis ir stipri zem Eiropas valstu vidējā līmeņa, – daudz par daudz. Kongress noteiks partijas atjaunoto virzienu, kas dziļi sakņots pārliecībā, ka izglītība, zinātne, inovācijas un tehnoloģijas nav tikai politikas jomas, bet tām jākļūst par Latvijas prioritātēm iekļaujošas, taisnīgas, un ilgtspējīgas nākotnes veidošanā.

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties partijas Kongresā un lūdzam iepriekš par ierašanos informēt, rakstot uz mes@kustibapar.lv vai zvanot T. 27422525 (Miks Celmiņš).

Kustībai “Par!” bija pārstāvētā 13. Saeimā un valdībā, vadot veselības un iekšlietu ministrijas. Šobrīd tā ir pārstāvēta piecās Latvijas pašvaldību domēs: Rīgas, Liepājas un Jelgavas valstpilsētās, kā arī Ogres un Rēzeknes novados.

Informāciju sagatavoja Miks Celmiņš, Kustības “Par!” izpilddirektors | miks.celmins@kustibapar.lv | T. 27422525

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top