Latvijā ievieš partnerības institūtu! Aktualitātes
09.11.2023

Latvijā ievieš partnerības institūtu!

Mēs atzinīgi vērtējam Saeimas deputātu lēmumu atbalstīt Tieslietu ministrijas izstrādātos grozījumus astoņos likumos, kas paredz iespējas viendzimuma pāriem savas attiecības reģistrēt.

Mums ir jāturpina darbs, lai ikviena ģimene Latvijā tiktu atzīta, saredzēta un aizsargāta! Latvijas sabiedrība mainās, politiski lēmumi kļūst iespējami, tāpēc jāstrādā, lai partnerības regulējums iekļautu šobrīd izlaistos jautājumus par mantojuma tiesībām un jautājumu par bērniem. Tikai patiesa vienlīdzība visām Latvijas ģimenēm būs tajā brīdī, kad nodrošināsim iespējas laulāties visiem pāriem. Strādāsim, lai tas būtu iespējams!

Inese Voika, Kustības “Par!” līdzpriekšsēdētāja

Šodien 14.Saeima pieņēma vēsturisku lēmumu – iespēju reģistrēt partnerību divām pilngadīgām personām, kuras rūpējas viena par otru.


Iepriekšējos četurs gadus strādājām, lai 13.Saeimā pārliecinātu kolēģus par nepieciešamību visu Latvijas ģimeņu tiesiskajai, sociālajai un ekonomiskajai aizsardzībai. Iesniedzām Dzīvesbiedru likumu, un vēlāk virzījām arī Tieslietu ministrijas izstrādāto Civilās Savienības likumu.


Civilās savienības likumu izdevās nodot Saeimas galīgajam, 3. lasījumam, taču likuma oponenti Saeimas sēdē panāca kvoruma trūkumu, un likumprojektu nebija iespējams pieņemt.


Diskusijās Seimas komisijās, darba grupās un no Saeimas tribīnes, mums izdevās panākt sarunu par vienlīdzīgām tiesībām visām ģimenēm.

Pieraksties jaunumiem!

Ja vēlies vari ierakstīt arī telefona numuru!

Back to top