<strong>Pirmajā nedēļā jau vairāk kā 1500 cilvēki pauduši atbalstu Valsts prezidenta amata kandidātēm</strong> Aktualitātes
11.04.2023

Pirmajā nedēļā jau vairāk kā 1500 cilvēki pauduši atbalstu Valsts prezidenta amata kandidātēm

Trešdien, 5. aprīlī interneta vietnē www.manaprezidente.lv tika publicēti sabiedrības vislielāko atbalstu saņēmušie, cilvēku izvirzīte prezidenta amata kandidāti. Martā iniciatīvai “Mana prezidente” vairāk kā 400 Latvijas cilvēki darbam Valsts prezidenta amatā izvirzīja 73 kandidātes. Divdesmit vislielāko atbalstu saņēmušās kandidātes ir publicētas publiskai balsošanai. 

Balsot par 20 vislielāko atbalstu saņēmušajām kandidātēm varēs līdz 28. aprīlim un plānots, ka pirms 9. maija, kad sākas Valsts prezidenta amata kandidātu oficiālā pieteikšana, balsošanas rezultāti tiks iesniegti Saeimas priekšsēdētājam un Saeimas deputātiem, aicinot tos ņemt vērā izraugoties kandidātus prezidenta amatam, kā arī ievēlot nākamo Valsts prezidentu 31.maijā.

“Divu nedēļu laikā vislielāko Latvijas cilvēku atbalstu no 73 izvirzītajām kandidātēm saņēma ļoti dažādas, bet izcilas, iedvesmojošas sievietes, kuras savu dzīvi velta tam, lai Latvija kļūtu labāka un drošāka. Viņas strādā valsts un privātajā sektorā, sabiedriskajā un politiskajā darbā, biznesā un izglītībā. Viņām ir jābūt arī starp Valsts prezidenta amata kandidātiem,”

Inese Voika, Kustības “Par!” līdzpriekšsēdētāja

Aprīlī cilvēku balsojumam tiek piedāvātas divdesmit vislielāko atbalstu saņēmušās kandidātes –  Baiba Braže, Anda Čakša, Baiba Sipeniece – Gavare, Laima Geikina Marija Golubeva, Ieva Ilvesa, Sandra Kalniete, Dagmāra Beitnere-La Galla, Liāna Langa, Rudīte Losāne, Linda Matisone, Dace Melbārde, Ināra Mūrniece, Sanita Osipova, Dana Reizniece – Ozola, Žaneta Ozoliņa, Elīna Pinto, Baiba Rubesa, Lolita Tomsone un Ineta Ziemele.

“Pašlaik publiskajā telpā dzirdamas tikai tenkas un deputāti nav izvirzījuši nevienu kandidātu darbam Valsts prezidenta amatā. Publiskajā telpā izskanējuši vairāki vārdi, bet diemžēl visi no izskanējušajiem ir šaurās aprindās izvēlēti vīrieši. Ar šo iniciatīvu aicinām Saeimas deputātus rosināt plašāku diskusiju sabiedrībā par to, kādam ir jābūt valsts prezidentam; ko sabiedrība sagaida no Valsts prezidenta un izraudzīties iespējamos kandidātus no plašāka iespējamā kandidātu loka, ņemot vērā arī Latvijas cilvēku prāt atbilstošākos prezidenta amata kandidātus – sievietes.”

Miks Celmiņš, Kustības “Par!” izpilddirektors

“Mums ir vajadzīgi īsti līderi un īstas līderes. Cilvēki, kuri spēj iedvesmot, vienot un vadīt. Prezidents, kurš spēj ikvienam Latvijas iedzīvotājam justies piederīgam un vērtīgam. Ir jābeidz politiskā tirgošanās par valsts augstāko amatu pretendentiem. Prezidenta amata kandidātu izvirzīšanai jānotiek atklātā dialogā ar sabiedrību.”

Linda Curika, Kustības “Par!” valdes locekle

Back to top