<strong>Vēl tikai vienu dienu Latvijas cilvēki aicināti nominēt kandidātus darbam Valsts prezidenta amatā</strong>
30.03.2023

Vēl tikai vienu dienu Latvijas cilvēki aicināti nominēt kandidātus darbam Valsts prezidenta amatā

14. martā politiskā partija Kustība “Par!” uzsāka sabiedrisku iniciatīvu “Mana prezidente”, aicinot Latvijas cilvēkus nominēt savuprāt atbilstošākās kandidātes darbam Valsts prezidenta amatā.

Jau divu nedēļu laikā vairāk kā 400 Latvijas cilvēki ir nominējuši 69 iespējamās Valsts prezidenta amata kandidātes. Aicinām vēl vienu dienu, līdz 31.marta pusnaktij, iesniegt kandidātes prezidenta amatam. Iesniegt nominācijas var ikviens Latvijas iedzīvotājs interneta vietnē www.manaprezidente.lv.

Starp mums ir daudz izcilu, iedvesmojošu sieviešu, kuras savu dzīvi velta tam, lai Latvija kļūtu labāka, drošāka un izcilāka. Viņas strādā valsts un privātajā sektorā, sabiedriskajā un politiskajā darbā, biznesā un izglītībā. Viņām ir jābūt arī starp Valsts prezidenta amata kandidātiem.

Marija Golubeva, Kustības “Par!” līdzdibinātaja

Ikkatrs var izvirzīt pats sev tīkamāko Valsts prezidenta amata kandidāti. Rītdien tiks noslēgta kandidatūru iesniegšanu un aprīļa sākumā plānota publiska balsošana par visvairāk nominētajām, izvirzītajām kandidātēm. Pēc sabiedriskās aptaujas Kustība “Par!” nodos aptaujas rezultātus Saeimas priekšsēdētājam un visiem Saeimas deputātiem, lai tos ņemtu vērā, vēlot Valsts prezidentu 31.maijā. 

Mums ir vajadzīgi īsti līderi un īstas līderes. Cilvēki, kuri spēj iedvesmot, vienot un vadīt. Prezients, kurš spēj ikvienam Latvijas iedzīvotājam justies piederīgam un vērtīgam. Ir jābeidz politiskā tirgošanās par valsts augstāko amatu pretendentiem. Prezidenta amata kandidātu izvirzīšanai jānotiek atklātā dialogā ar sabiedrību.

Miks Celmiņš, Kustības “Par!” izpilddirektors

Šobrīd starp visvairāk nominētajām, pirmajā desmitniekā ierindojas spēcīgas iespējamās amata kandidātes. Visvairāk nominētā šobrīd ir Sanita Osipova, kura saņēmuši vairāk kā 80 Latvijas cilvēku nominācijas, pēcāk seko Baiba Braže, Sandra Kalniete, Ineta Ziemele, Laima Geikina, Liāna Langa, Elīna Pinto, Marija Golubeva, Ieva Ilvesa, Ināra Mūrniece un citas. 

Līdz 31. martam aicinām ikvienu vietnē www.manaprezidente.lv nominēt sev tīkamāko, atbilstošāko prezidenta amata kandidāti.


Back to top