Mums ir jāturpina atbalstīt Rīgas bibliotēkas
21.02.2023

Mums ir jāturpina atbalstīt Rīgas bibliotēkas

Rīgas Centrālā bibliotēka ir vieta, kur ikviens rīdzinieks un Rīgas viesis bez maksas lasa, lieto internetu un datortehniku, tiekas ar literātiem, piedzīvo kultūrnotikumus, vienkārši pasēž, padomā, sasildās, kā arī praktizē latviešu valodu sarunu klubos.


Rīgā strādā 26 bibliotēkas filiāles. Daudziem rīdizniekiem bibliotēkas kļūst par otrām mājām, kur sastapt iemīļotos literāros varoņus, uzzināt jaunumus, pastrādāt un nodarboties ar pētniecību.

Patiess prieks un gandarījums, par Rīgas Centrālās bibliotēkas vadītājas Dzidras Šmites kompetenci un aizrautību! Tik mājīgas telpas, silta uzņemšana un iepazīšanās ar darbību, apmeklētājiem. Klusās lasītavas, bērnu laukumiņi, grāmatu plaukti, izstādes un darbinieku siltais smaids. Nav jādodas tālu Eiropā, lai piedzīvotu Eiropas līmeņa bibliotēku.

Laima Geikina, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētēja,
Kustības “Par!” līdzpriekšsēdētāja


Piektdien, 17. februārī Laima Geikina devās vizītē, lai iepazītos ar Rīgas Centrālās bibliotēkas darbu, uzklausītu esošos izaicinājumus bibliotēkas darbā un diskutētu par iespējamiem pašvaldības atbalsta mehānismiem Rīgas bibliotēkām.

Laikā, kad citviet Latvijā – Ogres domes priekšsēdētājs E.Helmanis terorizē un nopel pašvaldības iestāžu, Ogres muzeja, darbu – Kustības “Par!” deputāti Rīgas domē turpina atbalstīt izglītības un kultūras iestādes un meklē vēl jaunus risinājumus šo iestāžu iespējošanai

Miks Celmiņš, Kustības “Par!” izpilddirektors


Back to top