<strong>Santa Ločmele: Helmaņa meliem ir īsas kājas</strong> Aktualitātes
06.02.2023

Santa Ločmele: Helmaņa meliem ir īsas kājas

Helmaņa lēmums uzspiest Ogres pilsētas muzejam izstādi no Putina oligarha kolekcijas ir neētisks un nepareizs. Viņa samelošanās medijiem par tikšanos ar oligarhu būtu smieklīga, ja vien nebūtu tik skumja. Ogres iedzīvotāji ir pelnījuši atvainošanos no Helmaņa. Savukārt Helmanis ir pelnījis principiālu nosodījumu no savas partijas “Nacionālā Apvienība”, partijas biedriem un Ogres domes deputātiem.

Šī nav pirmā reize, kad Ogres mērs nonāk mediju redzeslokā ar potenciāli neētiskiem lēmumiem. Atbilstoši labas pārvaldības principiem, Ogres pašvaldības atbalstītas izstādes būtu jārīko nevis pēc mēra pavēles, bet gan saskaņā ar Domes kultūras, jaunatnes un sporta lietu komitejas lēmumiem. 

Satraucoši ir arī tas, ka Ogres novada domē nepastāv Ētikas komisija, kas varētu neatkarīgi un taisnīgi vērtēt šādus pārkāpumus. S.Ločmele ierosina izveidot Ogres novada domē Ētikas komisiju, kas varētu dot novērtējumu šādās un citās situācijās un aicina partijas “Nacionālā apvienība” vadību un Ētikas komisiju dot vērtējumu Helmaņa rīcībai.

“Meliem īsas kājas”, Helmaņa kļūmo situāciju lakoniski raksturo novada deputāte Santa Ločmele. 


Back to top