Ogres novada domē Kustību “Par!” pārstāvēs Santa Ločmele un Daiga Brante Aktualitātes, Jaunumi
26.01.2023

Ogres novada domē Kustību “Par!” pārstāvēs Santa Ločmele un Daiga Brante

Kustību “Par!” turpmāk Ogres novada domē pārstāvēs pieredzējusī pašvaldību vadītāja Santa Ločmele un bioloģijas skolotāja, pieredzējusi izglītības speciāliste Daiga Brante. Santa Ločmele un Daiga Brante uzsāks darbu domē Jāņa Lūša un Edgara Gribusta vietā. 

Santa ir pieredzējusi pašvaldības vadītāja, iepriekš vadījusi Lielvārdes pašvaldību un bijusi vadītāja Lielvārdes novada uzņēmēju biedrībā, bet šobrīd strādā Rīgas Dzemdību nama valdē. 

“Turpināšu iestāties par labāku, atklātāku pārvaldību pašvaldībā, strādāšu, lai piedāvātu ogrēniešiem novadu, kurā iedzīvotāju aktīvāka iesaiste lēmumu pieņemšanā un problēmu risināšanā tiek spēcināta. Kā vienu no pirmajiem uzdevumiem Domē, redzu nepieciešamību uzsākt darbu pie pašvaldības amatpersonu un darbinieku ētikas kodeksa, lai amatpersonu darbība novadā atbilstu vispārpieņemtām ētikas un uzvedības normām, kā arī tiktu izveidota Ētikas komisija iespējamu pārkāpumu novēršanai,”

Santa Ločmele

Daiga Brante ir ar 30 gadu pieredzi izglītības jomā, ne tikai kā bioloģijas skolotāja, bet arī mācību un metodisko materiālu autore. Iepriekš strādājusi arī Lielvārdes domē, vadot Izglītības, kultūras un sporta komiteju.

“Esmu gatava pieņemt šo doto uzdevumu ar augstu atbildības sajūtu. Plānoju turpināt pārstāvēt savus kolēģus, izglītības jomas profesionāļus pašvaldībā un iesaistīties izglītības problēmjautājumu risināšanā,”

Daiga Brante

2021. gada pašvaldību vēlēšanās Kustība “Par!” iedzīvotājiem ikvienā dzīvesvietā Ogres pusē piedāvāja deputātu kandidātu sarakstu, iekļaujot kandidātus jau ar lielu pieredzi pašvaldību darbā, ekspertus dažādās jomās, nevalstisko organizāciju pārstāvjus, veiksmīgus uzņēmējus, aktīvus savas dzīvesvietas patriotus, kuri ikdienā strādā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti Ogrē un Latvijā.

2021. gada pašvaldību vēlēšanās no politiskās partijas Kustība “Par!” novada domē ievēlēja divus deputātus – Jāni Lūsi un Edgaru Gribustu. Abi deputāti ir lēmuši nolikt deputāta mandātus, lai turpinātu darbu izglītības jomā. 

“Šis gads ir nācis ar jauniem izaicinājumiem izglītības nozarē, kas pieprasīs vēl lielāku atdevi un enerģiju, līdz ar to visus pienākumus vairs nebūs iespējams pilnvērtīgi apvienot un pildīt ar pilnu atdevi. Tāpēc pieņemts šis grūtais lēmums – atstāt darbu Ogres novada domē”,

Jānis Lūsis

Back to top