Kustības “Par!” 3. decembra Kongresā ievēl trīs līdzpriekšsēdētājas
05.12.2022

Kustības “Par!” 3. decembra Kongresā ievēl trīs līdzpriekšsēdētājas

Kustības “Par!” biedri tikās partijas septītājā Kongresā 2022. gada 3. decembrī. Kongresā Kustības “Par!” biedri atskatījās uz partijas piecu gadu darbības vēsturi, analizēja 14. Saeimas vēlēšanu rezultātus, kā arī pieņēma grozījumus partijas statūtos, paredzot, ka Kustības “Par!” valdē strādā arī viens partijas jauniešu nodaļas virzīts pārstāvis un partijas valdes locekļi var no ievēlēto valdes locekļu vidus izvirzīt ne vairāk kā trīs valdes līdzpriekšsēdētāju kandidātus. Kongresā tika ievēlēta jauna valde, trīs partijas līdzpriekšsēdētājas, kā arī divi partijas Pārskata padomes locekļi. 

Partijas valdē turpmāk strādās Anna Bendika, Diāna Zande, Linda Curika, Didzis Dubovskis, Miks Celmiņš, Oskars Kaulēns, Inese Voika, Vladislava Marāne, Ilmārs Dūrītis, Laima Geikina, Uldis Dūmiņš, Mārtiņš Šteins, Viesturs Romka. 

Partijas kongress partijas līdzpriekšsēdētāju amatos ievēlēja Laimu Geikinu, Vladislavu Marāni un Inesi Voiku. 

Partijas Pārskata padome sastāv no pieciem partijas biedriem. Kongress Padomē ievēlēja divus jaunus Pārskata padomes locekļus: Vitu Andu Tēraudu un Lauru Brīvību – Dzenušku. Ieva Feldmane, Māra Ose – Kuišele un Barbara Freiberga turpinās darbu Pārskata padomē līdz pilnvaru termiņa beigām. 

Kongresā tika atbalstīta rezolūcija par Kustības “Par” un politisko partiju apvienības “Attīstībai/Par!” turpmāko darbību. Rezolūcijā pieņemts, ka partija 14. Saeimas laikā darbosies ārpus parlamenta, īstenojot partijas programmu ar pilsoniskās sabiedrības un pilsoņu virzītu likumdošanas iniciatīvu un publiskās komunikācijas līdzekļiem, kā arī turpinās darbu Rīgas domē, īstenojot labas pārmaiņas, kā arī veiks aktīvu politisko darbu citās Latvijas pašvaldībās, to starpā Liepājā, Jelgavā, Ogres un Rēzeknes novadā.


Back to top