Ko 13. Saeimā ir paveikusi Krista Baumane?
01.11.2022

Ko 13. Saeimā ir paveikusi Krista Baumane?

Krista Baumane Saeimas deputātu komandai pievienojās 2020. gada vasarā, pildot deputātes darba pienākumus 2 gadus. Šajā laikā Krista ir paveikusi vairākas ļoti nozīmīgas un vēsturiskas izmaiņas. Iepazīsties ar dažām no Kristas iniciatīvām un darba panākumiem.

Iniciēja un veiksmīgi virzīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz audzēt kažokzvērus tikai kažokādu ieguves dēļ. Saeima iniciatīvu pārliecinoši atbalstīja – ar 2028. gadu šāda uzņēmējdarbība būs aizliegta.

Aktīvi strādāja Ārlietu komisijā, triecientempā skatot un izvērtējot divpusējos līgumus ar Krieviju un Baltkrieviju, lai likvidētu juridiskus šķēršļus Okupācijas pieminekļa nojaukšanai Pārdaugavā.

Iestājās par vides aizsardzību, atbalstot vienreizlietojamās plastmasas izstrādājumu ierobežošanu un cīnoties par kāpu aizsargjoslām, lai saudzētu piejūras biotopus.

Atbalstīja priekšlikumu par t.s. tikumības grozījumu izslēgšanu no Izglītības likuma, paplašinot “tikumu” tvērumu un noņemot uzsvaru no tikumības saistības ar ģimeni, laulībām un reproduktīvo izglītību.

Aktīvi pauda atbalstu Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai un Ukrainai dažādās starptautiskās organizācijās, kā arī iestājās par Krievijas izslēgšana no Eiropas Padomes pēc iebrukuma Ukrainā.


Back to top