Ko Mārtiņš Šteins ir paveicis 13. Saeimas laikā?
31.10.2022

Ko Mārtiņš Šteins ir paveicis 13. Saeimas laikā?

Iepazīsties ar dažiem no Mārtiņa darbiem Saeimā! 

Kopā ar apvienības ministriem valdībā tika izpildīts solījums NVO sektoram par teju 2 miljoniem ikgadējā NVO fondā, kas palīdz stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā. 

Kopā ar Mariju Golubevu panāca iekšlietu sistēmā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē strādājošo 100% piemaksu par darbu valsts svētku dienās, panāca papildu finansējumu iekšlietu dienestu profesionāļu atlīdzībām, veica normatīvo aktu izmaiņas valsts robežas izbūves procesa paātrināšanai. 

Mārtiņš arī bijis Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas referents speciālajam likumam “Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā”, rosinot dažāda veida atbalsta pasākumus kopā ar Iekšlietu ministriju, tādējādi aktīvi aizstāvot Ukrainas civiliedzīvotājus Latvijā. 

2021. un 2022. gadā iniciēja un aktīvi iesaistījās programmu izstrādē, lai sniegtu atbalstu NVO un jauniešiem, tā mazinot pandēmijas radītās negatīvās sekas. Tika radīta krīzes programma NVO darbībai un projektiem 600 000 eiro apmērā un programma jauniešiem 500 000 EUR apmērā, kā arī atjaunota NVO līdzfinansējuma programma 430 000 EUR apmērā. Novērtējot NVO sniegto atbalstu Ukrainas bēgļiem tika izveidota un atbalstīta programma “NVO darbība Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam” 300 000 EUR apmērā. 

Panāca Brīvprātīgā darba likuma grozījumu sagatavošanu un iesniegšanu, lai palīdzētu brīvprātīgajā darbā iesaistītajiem un sekmētu brīvprātīgo darbu Latvijā. Panāca, ka 2022. gada budžetā 80 000 EUR tiek piešķirti brīvprātīgā darba sekmēšanai un metodiskā atbalsta sniegšanai. 

Kopā ar kolēģiem panāca, ka patvēruma meklētāji var sākt strādāt agrāk nekā likumā bija noteikts – labas ziņas daudziem, tostarp patvēruma meklētājiem no Baltkrievijas.

Sadarbojoties ar jaunatnes organizācijām, iesniedza grozījumus Jaunatnes likumā, lai veicinātu līdzdalību, stiprinātu Latvijas Jaunatnes padomes lomu jaunatnes politikā, stiprinātu pašvaldības lomu un atbildību darbā ar jaunatni. Kopā ar partneriem valdībā panāca Jaunatnes politikas valsts programmas finansējuma būtisku pieaugumu virs miljona eiro sākot ar 2021. gada budžetu.

Panāca, ka jaunajā Pašvaldību likumā ir iekļauts pienākums pašvaldībām veikt darbu ar jaunatni, konsultēties ar iedzīvotājiem un palielināt atklātību un pilsonisko līdzdalību.

Mārtiņš aktīvi aicinājis iesaistīt NVO sektoru lēmumu pieņemšanas procesos gan pandēmijas, gan Ukrainas kara laikā, un panācis, ka NVO sektorā ieklausās.

Mārtiņš Šteins “Attīstībai/Par!” Saeimas komandai pievienojās 2019. gada sākumā un aktīvi darbojās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, kā arī 2021. gada vasarā sāka pildīt Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus.


Back to top