Rīga sāk darbu pie atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem iekārtošanas bijušajā RTU ēkā Aktualitātes
10.03.2022

Rīga sāk darbu pie atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem iekārtošanas bijušajā RTU ēkā

Rīgas dome 10. martā lēma par atbalsta centra iekārtošanu bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) ēkā Kaļķu ielā, lai spētu reaģēt Ukrainas kara bēgļu plūsmas strauja pieauguma gadījumā.

Pirmdien, 7. martā, darbu sāka Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā, kurā līdz 10. marta plkst. 13.00 apkalpoti bija jau 1783 cilvēki.

Runājot par atbalsta centra veidošanu RTU, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzsvēra: “Kongresu nama atbalsta centrs strādā ar katru dienu labāk un tiek galā ar saviem pienākumiem. Šobrīd domājam divus soļus uz priekšu, lai būtu gatavi, ja bēgļu skaits strauji pieaugs. Bijušajā RTU ēkā atbalsta centru sākam veidot kā rezervi, lai tas varētu sākt darbu tiklīdz tas būs nepieciešams. Tā kā RTU ēka vairākus mēnešus stāvējusi tukša, tad telpu iekārtošanā nepieciešams ieguldīt vairāk pūļu, tāpēc darbu tur nevarēs sākt pirmdien, bet nākamās nedēļas laikā centrs būs gatavs atvēršanai. Ja atbalsta centrs Kongresu namā spēs tikt galā ar cilvēku plūsmu, tad RTU to vērsim vaļā, tikai tad, kad tas būs nepieciešams.”

Rīgas atbalsta centrs Kongresu namā strādā katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00. Tajā tiek nodrošināti valsts un pašvaldības pakalpojumi. Apmeklētāji var pieteikties sociālajam pabalstam Rīgā, pieteikt bērnus Rīgas izglītības iestādēs, atrast mājvietu, pieteikties vīzai, saņemt konsultāciju par darba iespējām. Tāpat cilvēkiem tiek izsniegti e-taloni braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā un Latvijas mobilo operatoru SIM kartes.


Back to top