Antonijas ielas posmu pārdēvē par Ukrainas neatkarības ielu Jaunumi
10.03.2022

Antonijas ielas posmu pārdēvē par Ukrainas neatkarības ielu

Krievijas vēstniecība Latvijā turpmāk atradīsies uz Ukrainas neatkarības ielas – Antonijas ielas posmu no Kalpaka bulvāra līdz Nikolaja Rēriha ielai turpmāk dēvēs par Ukrainas neatkarības ielu. Šāds lēmums pieņemts 10. marta Rīgas domes ārkārtas sēdē. 

Antonijas ielas posmu, uz kura atrodas arī Krievijas Federācijas vēstniecība Latvijā, Rīgas dome pārdēvējusi par Ukrainas neatkarības ielu. Par to vienojušās Rīgas domes Pārmaiņu koalīciju veidojošās frakcijas – “Par!/”PROGRESĪVIE””, “Jaunā VIENOTĪBA”, frakcija “Nacionālā apvienība, Latvijas Reģionu Apvienība”, “Konservatīvie” un “Latvijas Attīstībai”.

Šāds lēmums pieņemts, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritorijas nedalāmībai un virzībai uz Eiropas integrāciju, kā arī izteiktu visstingrāko atbalstu Ukrainas tautas varonīgajai cīņai, pretojoties Krievijas Federācijas īstenotajam iebrukumam.

Pilsētas attīstības departamentam uzdots nodrošināt Ukrainas neatkarības ielas adresācijas objektu adrešu maiņu, bet Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei jāizvieto jaunas ielas nosaukuma zīmes un ielu nosaukuma skaidrojošās zīmes.


Back to top