KARŠ EIROPĀ. KO VARAM DARĪT, LAI UZVARĒTU Fakti
25.02.2022

KARŠ EIROPĀ. KO VARAM DARĪT, LAI UZVARĒTU

Vakardienas notikumi ir mainījuši mūsu dzīves, Eiropas un pasaules vēsturi. Tieši kā tas izpaudīsies, mēs vēl nezinām. Bet šo mēs zinām droši – Putina noziedzīgais karš pret Ukrainu ir karš pret brīvu, vienotu un drošu Eiropu. Ukraiņi šodien aizstāv ne tikai savu valsti, bet arī Latvijas drošību.

Ko mēs jēgpilni varam darīt, lai palīdzētu Ukrainai un paši sev?

  • Piedalīties akcijās solidaritātei ar Ukrainas tautu un protestam pret noziedzīgo karu
  • Kiberaizsardzība – nostiprināt savas personiskās un ģimenes/uzņēmuma/iestādes IT drošību un sistēmu aizsardzību pret kiberuzbrukumiem, vīrusiem, trojas zirgiem, datu nolaupīšanu utt. www.esidross.lv
  • Ievērot mediju, sociālo mediju un ziņapmaiņas “higiēnu”
    Ja jums rodas aizdomas par dīvainām, musinošām, dezinformējošām, provokatīvām, aktivitātēm sociālajos medijos vai jūsu epastā, whatsappā, rakstiet iekšlietu ministres padomniecei Linda.Curika@Iem.gov.lv
  • Sagatavoties krīzes situācijām
    Krīžu rezultātā var pazust elektrība, internets un mobilie sakari, vai nestrādāt bankomāti. Bukletā “72 stundas” ir galvenā info, kas palīdz savlaicīgi sagatavoties, lai spētu noturēties vismaz pirmās 3 diennaktis līdz atbildīgie dienesti būs spējīgi atjaunot kritiskos pakalpojumus un sniegt nepieciešamo palīdzību. Visus šos padomus ir svarīgi ne tikai zināt, bet arī īstenot.
    https://72.sargs.lv/
  • Atbalstīt, iesaistīt un “pasniegt roku” tiem krievvalodīgajiem līdzpilsoņiem, kuri kopā ar visu Eiropu nosoda Putina režīma noziegumu. Mēs esam Latvijas tauta un mums ir iespēja, šai traģiskajā laikā nevis šķelt, bet vienot sabiedrību uz kopīgu vērtību pamata.

Būsim mierīgi, apņēmības pilni un ciešā saziņā.
Rīcība. Cilvēcīgums. Saliedētība.


Back to top