Kustība “Par!” atklāj publisku ziedošanas kampaņu: Ziedo Par! Ziedo pārmaiņām Jaunumi
18.01.2022

Kustība “Par!” atklāj publisku ziedošanas kampaņu: Ziedo Par! Ziedo pārmaiņām

Piedalies ziedošanas kampaņā 18. – 20. janvārī un ziedo Par! – ziedo pārmaiņām! Kustība “Par!” ir moderna, demokrātiska un sociāli liberāla partija, kas ik dienu strādā, lai veidotu taisnīgāku Latviju. Taču ir nepieciešams atbalsts, lai mēs varētu turpināt veikt pārmaiņas. Mūsu mērķis – 5000 eiro.

Kāpēc ziedot?

Kustība “Par!” ir vienīgā sociāli liberālā partija Latvijā, un mūsu mērķis ir veidot valsti, kura ir iespēja visiem, nepieder dažiem un sastāv no daudziem. Mums ir iedzīvotāju ievēlēti pārstāvji Iekšlietu un Veselības ministrijās, Saeimā, Rīgā un astoņās pašvaldībās, kā arī darba grupas un teritoriālās nodaļas.

Kā es varu ziedot?

Pavisam vienkārši!

  1. Ziedo mūsu mājaslapā ar pārskaitījumu: ziedot.kustibapar.lv
  2. Vai ziedo savā internetbankā:
    Mērķis: Ziedojums
    Saņēmējs: PAR! KUSTĪBA
    Konta Nr. LV02HABA0551044114029
    Reģistrācijas Nr. 40008268164
    Banka: Swedbank
    SWIFT: HABALV22

Labi, bet ko Kustība “Par!” ir panākusi?

Kustība “Par!” vada pārmaiņu koalīciju Rīgā, veselības sistēmas reformu, iekšlietu dienestu modernizāciju, virza ģimeņu vienlīdzības, mediju, labas pārvaldības un augstākās izglītības likumdošanu un iestājas par mazaizsargātajām sabiedrības grupām. Detalizētāk:

  • Latvija ir daudz tuvāk Dzīvesbiedru likuma pieņemšanai, kas nodrošinātu visu ģimeņu līdztiesību un tiesisko aizsardzību.
  • Aktīvi virzām Stambulas konvencijas ratifikāciju, pie tā šobrīd notiek darbs, un Par! Saeimas deputāte Krista Baumane plaši iestājas par vardarbības ģimenē novēršanu un lielāku sieviešu, bērnu un vīriešu aizsardzību.
  • Atbalstu Saeimā guva biedrības “Dzīvnieku Brīvība” sagatavotie un Kristas Baumanes iesniegtie grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt kažokzvēru audzēšanu.
  • Patvēruma meklētāji var sākt strādāt jau pēc 3 mēnešiem tagadējo 6 mēnešu vietā.
  • Panācām, ka Covid-19 pabalstu 200 eiro apmērā izmaksāja ne tikai senioriem, bet arī personām ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušām personām, bērniem ar invaliditāti, kā arī bērniem un pilngadīgām personām, kam nepieciešama īpaša kopšana. Pabalsts tika piešķirs arī bērniem, kuri pastāvīgi dzīvo institūcijās, tātad ārpus ģimenēm.
  • Panācām no 12% uz 5% samazinātu PVN likmi digitālaijem medijiem, stiprinot to finansiālo ilgtspēju un atbalstot kvalitatīva satura veidošanu. Tā būs attiecināma arī uz abonentmaksām digitālajos medijos.
  • Aktīvi virzījām programmas Covid-19 seku mazināšanai jauniešu vidū ar kopējo finansējumu 1.1 miljona eiro vērtībā.
  • Rīgā īstenojām vakcinācijas veicināšanas kampaņu ar finansiālu atbalstu skolām ar augstākajiem vakcinācijas rādītājiem. Kampaņa nodrošinājusi, ka skolas ir atvērtas.
  • Rīga ieguvusi jaunu, svaigu elpu – vasarā bija izvietoti apzaļumojumi, parkleti, soliņi; valsts svētkos izgaismoti tautasdziesmu spēkavārdi; laikmetīgi svētku noformējumi.
  • Rīgā tagad rīko atklātus konkursus uz svarīgākajiem amatiem Rīgas pilsētas izpilddirektoru, Rīgas Centrāltirgus valdi, notiek konkurss uz par nesaimnieciskumu atlaisto “Rīgas mežu” valdes locekļu vietām.
  • Laužot un pārskatot neizdevīgos līgumus, izdevies panākt 25 miljonu eiro ietaupījumus uzņēmumā “Rīgas satiksme”.
  • Reorganizētas neefektīvās Rīgas pilsētas izpilddirekcijas, un to vietā izveidoti Apkaimju iedzīvotāju centri, kuros strādā pieci apkaimju koordinatori – jauni, enerģiski cilvēki, kuriem deg sirds par savu pilsētu Rīgu un sadarbību ar apkaimēm.
  • Pret smagu saslimšanu ar Covid-19 pasargāti vairāk nekā 70% iedzīvotāju. Latvijā aktīvi virzās balstvakcinācija, kas šobrīd pieejama visiem pieaugušajiem.
  • Kopā ar onkoloģijas nozari esam izstrādājuši jaunu onkoloģijas plānu 2022-2024 un tam piešķirti 30 miljoni eiro – pilnīgākai informācijai pacientiem, savlaicīgai diagnostikai un piemērotai ārstēšanai, psihoemocionālajam atbalstam un rehabilitācijai, kā arī paliatīvajai aprūpei.

Bet Kustība “Par!” saņem valsts finansējumu. Kāpēc vajadzīgi ziedojumi?

Ar valsts finansējumu un biedra naudu iemaksām nepietiek, lai nodrošinatu efektīvu politiskas partijas darbību. Par valsts finansējumu spējam uzturēt partijas biroju, nodarbināt cilvēkus, kas uztur organizācijas ikdienas darbu, realizēt iniciatīvas, kas palīdz mūsu biedriem celt kapacitāti un jauniešiem iegūt jaunas zināšanas.

Mēs gribam darīt vairāk un tāpēc mums vajadzīgs papildus atbalsts. Lai veiktu publiskas kampaņas, finansētu darba grupu piesaistītu speciālistu konsultācijas, rīkotu pasākumus visā Latvijā un dažādos veidos cīnītos ar populisma un viltus ziņu vilni, mums ir nepieciešams ziedotāju atbalsts.

Kā es varu būt drošs, ka mans ieguldījums tiks izlietots godprātīgi?

Kustība ik nedēļu atskaitās saviem biedriem vēstulē, savukārt atbalstītājiem un domubiedriem ir iespēja pieteikties iknedēļas apkārtvēstulei, ziedošanas lapā ievelkot ķeksīti, ka vēlies saņemt jaunumus. Tāpat mēs regulāri ziņojam par paveikto Par! sociālajos tīklos, un vienmēr atbildam uz ziņām un vēstulēm. 

Biedriem Par! valde sniedz ikgadēju partijas finanšu pārskatu, savukārt Par! Pārskata padome seko līdzi Kustības finanšu sistuācijai un, ja nepieciešams, rosina papildu pārbaudes, un par to rezultātiem informē Kustības biedrus.

Mēs godprātīgi ievērojam godīgas politikas un labas pārvaldības principus un esam neatkarīgi savos lēmumos.

Paldies par Tavu atbalstu, mēs priecājamies par katru ziedojumu.

Back to top