Rīga 2021. gadā kļuva sakārtotāka, zaļāka un patīkamāka Fakti
07.01.2022

Rīga 2021. gadā kļuva sakārtotāka, zaļāka un patīkamāka

Rīgas domi vada Kustības “Par!” valdes loceklis un galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis, un domē kā deputāti strādā arī Par! valdes locekle Laima Geikina un biedri Ivars Drulle un Žanete Eglīte. Apkopojam svarīgāko no 2021. gada.

Mēs sakārtojam Rīgu

Sākts Austrumu maģistrāles projekts, ierīkotas jaunas velojoslas Sarkandaugavā, no centra līdz teju Akropolei, Ķīpsalā, sākta veloceļa “Centrs-Ziepniekkalns” būvniecība, asfaltēti vairāki desmiti ielu posmu, un virknē grantēto ielu uzklāts cietais segums. Sākti sen pieprasītie Esplanādes bruģa seguma remontdarbi.

Veicinām kvalitatīvas izglītības pieejamību visa vecuma rīdziniekiem

Ir uzbūvēti divi jauni bērnudārzi Rūpniecības ielā un Slāvu ielā. Kopumā veida remonti un atjaunošanas darbi veikti vairāk nekā 100 Rīgas izglītības iestādēs. Skolās arī īstenota vakcinācijas veicināšanas kampaņa, paredzot finansiālu atbalstu skolām ar augstākajiem vakcinācijas rādītājiem. Kampaņa nodrošinājusi, ka skolas ir atvērtas.

Palīdzam visai valstij cīņā ar pandēmiju

Rīgas dome līdzdarbojusies valsts veidoto vakcinācijas centru izveidē Rīgā, atbalstījusi pilsētā vakcinācijas kampaņas, kā arī izveidojusi savus vakcinācijas centrus Kongresu namā un Centrāltirgū. Rīgas pašvaldība devās palīgā valstij Covid-19 krīzes smagākajos brīžos, pārprofilējot Rīgas 1. slimnīcu un Rīgas 2. slimnīcu, kurās sākta Covid-19 pacientu ārstēšana.

Zaļa, patīkama, atvērta pilsēta tās cilvēkiem un viesiem

Ar Rīgas domes atbalstu īstenots ilgi lolotais projekts par Brīvības pieminekļa izgaismošanu. Rīga ieguvusi jaunu, svaigu elpu – vasarā pilsētvidē izvietoti papildu apzaļumojumi, parkleti, soliņi. Valsts svētkos iedzīvotājus pilsētvidē priecēja izgaismoti tautasdziesmu spēkavārdi. Un arī Ziemassvētkos parki izgaismoti arī apkaimēs.

Rīgā tagad rīko atklātus konkursus uz svarīgākajiem amatiem

Sādā konkursā izvēlēts Rīgas pilsētas izpilddirektors. Tāpat konkursā jau atrasta Rīgas Centrāltirgus valde, kā arī notiek konkurss uz par nesaimnieciskumu atlaisto “Rīgas mežu” valdes locekļu vietām. “Rīgas mežos” izmaiņas jau nesušas augļus – finansiālie rādītāji uzlabojušies, lai gan pašvaldības dotācija uzņēmumam šogad bija samazināta. Laužot un pārskatot neizdevīgos līgumus, izdevies panākt 25 miljonu eiro ietaupījums uzņēmumā “Rīgas satiksme”.

Reorganizētas neefektīvās pilsētas izpilddirekcijas, izveidoti Apkaimju iedzīvotāju centri

Neefektīvo izpilddirekciju vietā izveidoti Apkaimju iedzīvotāju centri, kuros strādā pieci apkaimju koordinatori – jauni, enerģiski cilvēki, kuriem deg sirds par savu pilsētu Rīgu, un kuri ir gatavi atbalstīt iedzīvotājus un koordinēt apkaimēm svarīgu projektu īstenošanu. Izveidota Rīgas Investīciju un tūrisma aģentūra.

Rekordliels finansējums Labklājības departamentam – 90,6 miljoni eiro

Pirmo reizi finansējums sociālajai jomai Rīgā pārsniedzis 11% no budžeta. Rīgas neaizsargātāko cilvēku, senioru, invalīdu aprūpētājiem nodrošināts lielāks atalgojuma pieaugums nekā pēdējos 10 gados kopā.


Back to top