Par! Jaunieši piketē Ukrainas atbalstam Aktualitātes, Fakti, Viedokļi
17.12.2021

Par! Jaunieši piketē Ukrainas atbalstam

Ņemot vērā Krievijas militāros draudus Ukrainai, šodien, 17. decembrī, politiskās partijas Kustība “Par!” Jauniešu nodaļa kopā ar Ukrainas atbalsta biedrību piketēja pie Krievijas vēstniecības. Pasākumā tika stingri ievērota epidemioloģiskā drošība.

Piketa organizators un aktīvists Kirils Ķirsis: “Šodien mēs izteicām savu atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai, suverenitātei un eirointegrācijai. Mēs nepārprotami  un skaidri nosodām Krievijas militāros draudus Ukrainai un visai Eiropai.”

Krievija ir izvietojusi lielu daļu karspēka pie Ukrainas robežām un ir pieprasījusi NATO atsaukt reiz pausto gatavību nākotnē uzņemt Ukrainu Aliansē.

“Ukraina pati izvēlas savu attīstības ceļu, savu nākotni, savus sabiedrotos. Nav pieņemami mēģinājumi nepamatoti ietekmēt vai sašaurināt šīs izvēles, vai tas būtu ar retoriku vai militāro spēku izvietošanu pie Ukrainas robežām,” uzsver Vita Anda Tērauda, Kustības “Par!” valdes locekle un Saeimas Eiropas lietu komisijas vadītāja.

Kopš 2014. gada Krievijas iebrukuma Krimā un Ukrainas austrumu daļas okupācijas, ir nogalināti 14 000 cilvēku.

Tagad Krievija ir novietojusi vairāk nekā 100 000 vīru lielas bruņotas vienības pie Ukrainas austrumu robežām ar ttankiem, artilēriju, bruņumašīnām, droniem un elektroniskās kaujas sistēmām. 

Eiropas un NATO līderi pēdējo dienu laikā ir atkārtoti uzsvēruši, ka jebkāda turpmāka agresija pret Ukrainu Krievijai radītu ļoti nopietnas sekas un maksātu tai ļoti dārgi.

Bez tam, NATO veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai garantētu visu NATO sabiedroto, arī Latvijas, drošību un aizsardzību.

Avoti: 

Galerija

Manifests
Viss manifests

Back to top