Iekšlietu un veselības ministri rosinās papildināt dokumentu loku, kas jāuzrāda kopā ar vakcinācijas sertifikātu Fakti, Jaunumi
10.12.2021

Iekšlietu un veselības ministri rosinās papildināt dokumentu loku, kas jāuzrāda kopā ar vakcinācijas sertifikātu

Iekšlietu un veselības ministri rosinās papildināt dokumentu loku, kas jāuzrāda kopā ar vakcinācijas sertifikātu.

Pirmdien, 13.decembrī, koalīcijas sēdē izskatīs grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kurus iesnieguši iekšlietu ministre Marija Golubeva un veselības ministrs Daniels Pavļuts. Ministri rosina, ka turpmāk persona, uzrādot vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, varēs uzrādīt ne tikai pasi vai ID karti, bet arī, piemēram, transportlīdzekļa vadītāja apliecību, studenta vai pensionāra apliecību.

“Pandēmija jau tā sarežģī cilvēku dzīvi. Ja ikdienu kaut kādā mērā ir iespējams atvieglot, tad šī iespēja ir jāizmanto,” atzīst Kustības “Par!” vadītājs un veselības ministrs Daniels Pavļuts.

“Šobrīd daudzi pakalpojumi ir pieejami tikai uzrādot vakcinācijas sertifikātu un tā patiesi ir neērtība, ka vienīgais dokuments, kas apstiprina cilvēka identitāti ir pase vai ID karte. Vēlamies paplašināt dokumentu loku ar apliecībām, kuras cilvēki lieto ikdienā,” atzīmē Par! valdes locekle un iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Šos grozījumus ministri ierosina, jo sabiedrībā raisījušās plašas diskusijas par to, ka pases vai ID kartes nēsāšana ikdienā cilvēkiem rada apgrūtinājumu.

Ministri aicinās koalīcijas partnerus atbalstīt grozījumus.

Marija Golubeva Gribu redzēt Latviju starp Eiropas modernākajām un brīvākajām valstīm, un es strādāju šim mērķim. Vairāk »

Back to top