Inese Voika: Interešu atklātības likuma izstrāde ir pabeigta Fakti
09.12.2021

Inese Voika: Interešu atklātības likuma izstrāde ir pabeigta

Šodien ir Pretkorupcijas diena, kad atgādinām, kas ir varas ļaunprātīga izmantošana un kā mēs cīnāmies pret to.

“Slēptas intereses nedrīkst noteikt Saeimas un valdības pieņemtos lēmumus,” uzsver Saeimas lobēšanas atklātības likuma izstrādes darba grupas vadītāja Inese Voika.

Pretkorupcijas dienā esam gandarīti, ka darbs pie likuma izstrādes ir noslēgts un tuvākajā laikā to sāks skatīt Saeimas komisija. Līdz ar likuma stāšanos spēkā, lēmumu sagatavošanai un likumu pieņemšanai jākļūst caurskatāmākai.

Intervijā TV3 Voika stāstīja, ka Saeimas darba grupa ir strādājusi pamatīgi, lai likumā izmantotu labākos piemērus no starptautiskās prakses un Latvijas ekspertu vērtējumu.

Piedāvātais risinājums būs tuvu sistēmai, kura šobrid pastāv Eiropas Savienības institūcijās – amatpersonu darba kalendāru atklātība un pilnīgas ziņas par organizācijām, kas aizstāv savas intereses.

Inese Voika ir pārliecināta, ka šajā Saeimā ir politiskā griba, lai lobēšanas atklātības likumu pieņemtu, jo visu Saeimā pārstāvēto frakciju pārstāvji un arī pie frakcijām nepiederoši deputāti devuši savu ieguldījumu likumprojekta tapšanā.

Latviju par šāda regulējuma trūkumu iepriekš vairākkārt kritizējušas starptautiskās institūcijas.

Intervija ar TV3: https://skaties.lv/zinas/latvija/lobesanas-atklatibas-likumprojekta-izstrade-iegajusi-finisa-taisne/

Foto: Ieva Ābele, Saeima

Inese Voika Strādāju Saeimā, lai veidotu modernu un labi pārvaldītu valsti. Ticu, ka Latvijā var būt politiskās partijas, kas meklē labākos risinājumus Latvijai, nevis privātām kabatām vai varu varas pēc. Par taisnīgu Latviju, kurā uzplaukt ikvienam! Vairāk »

Back to top