Par Kustības “Par!” izpilddirektoru kļūst Miks Celmiņš Aktualitātes, Jaunumi
09.11.2021

Par Kustības “Par!” izpilddirektoru kļūst Miks Celmiņš

Kustības “Par!” valdes loceklis, sociālo pārmaiņu veicējs Miks Celmiņš ir kļuvis par partijas jauno izpilddirektoru, nomainot amatā Mārtiņu Šteinu. Izpilddirektora darba izpildi M. Celmiņš uzsāks no šī gada 1. decembra.


“Šis un nākamais gads būs jāpavada pastiprinātā kampaņas režīmā, gatavojoties 14. Saeimas vēlēšanām. Partijas birojam un partijai kopumā ir jāprioritizē jaudīgas kampaņas realizācija,” domājot par izpilddirektora galvenajām šī brīža prioritātēm norāda M. Celmiņš. “Paralēli jaudīgas kampaņas realizācijai ir jāstiprina partijas atzaru – jaunievēlēto pašvaldības deputātu kapacitāte, aktivitāte un jāmobilizē biedru aktīvāka iesaiste partijas ikdienas darbā.” 


Miks Celmiņš ir aktīvs Par! biedrs kopš partijas dibināšanas 2017. gadā. Iesaistījies un kandidējis gan Saeimas, gan Eiropas Parlamenta kampaņās, gan atbalstotījis ievēlētos deputātus, kā arī šī gada vasarā, iegūstot biedru atbalstu, ievēlēts partijas valdē. 

Izglītība un darba pieredzeMiks Celmiņš aktīvi darbojas dažādās nevalstiskajās organizācijās, vadījis dažādus vietējus un starptautiskus projektus. Pašlaik ir organizācijas “Make Room Europe” vadītājs, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas padomes loceklis un deputāta un veselības ministra parlamentārā sekretāra Ilmāra Dūrīša palīgs. Iepriekš divus gadus bijis vadītājs sociālās uzņēmējdarbības centrā Indijā, kā arī starptautiska foruma ”Changemakers’ Room” priekšsēdētājs.
Miks ir ieguvis bakalaura izglītību kinematogrāfijā un filmu zinātnē Kingstonas universitātē, kā arī profesionālo augstāko izglītību filmu zinātnē Bostonas koledžā, kā arī papildinājis savas zināšanas Itālijā, profesionālās izglītības kursos starptautiskajā projektu vadībā un šobrīd Hārvardas biznesa skolas tiešsaistes uzņēmējdarbības kursā.

Miks Celmiņš ir Kustības “Par!” piektais izpilddirektors. No 2017. līdz 2018. gadam Par! izpilddirektors bija Mārtiņš Staķis, no 2018. līdz 2019. gadam Vita Anda Tērauda, no 2019. gada februāra līdz 2021. gada martam – Māra Laizāne, savukārt no 2021. gada marta līdz novembrim – Mārtiņš Šteins. 

Mārtiņš Šteins pārtrauc darbu izpilddirektora amatā, jo vasarā kļuva par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru. Ņemot vērā viņa lielo noslodzi Saeimā un ministrijā, un gaidāmo 14.Saeimas vēlēšanu kampaņu, partijas valde nolēma meklēt jaunu izpilddirektoru. Mārtiņš Šteins turpinās darbu arī Kustības “Par!” valdē.

Miks Celmiņš Latvija ir jāveido jauniem, inteliģentiem un pieredzējušiem cilvēkiem. Beidzot ir radusies politiskā kustība, kuras vīzijai es varu piekrist. Es ticu, ka kopā mēs varam veidot Latviju kā sociāli taisnīgu, eiropeisku, progresīvi liberālu iespēju zemi! Vairāk »

Back to top