Paula Poldsepa: Covid-19 nav nekāda parasta saaukstēšanās, tas ir riebīgs vīruss Viedokļi
22.10.2021

Paula Poldsepa: Covid-19 nav nekāda parasta saaukstēšanās, tas ir riebīgs vīruss

Februāra sākumā ar Covid-19 saslimām visa ģimene. Pirmais bija brālis un tālāk jau ķēde aizgāja. Patiesībā vēl aizvien mums ir liela mīkla, kur mēs varējām “noķert” vīrusu.

Par laimi vīrusu izslimojām viegli, bet, vai es gribētu vēlreiz četras dienas gulēt ar drudzi, kaulu sāpēm, ar augstu temperatūru? Nē, jo šī saslimšana nebija tāda kā parastā saaukstešanās, tās bija drīzāk četru dienu garas mocības. Viss, ko vari izdarīt, ir piecelties un aiziet uztaisīt tēju, jo tālāk spēka nekam nav.

Smagāk mūsu ģimenē gāja tētim, nekad savā dzīve nebiju dzirdējusi tik briesmīgu klepu, kas liekas, ka tūlīt, tūlīt atņems elpu.

Mums paveicās, ka tikām sveikā cauri, taču slimošanas laikā, kad vakaros devāmies īsā pastaigā, tu noej 100 m un saproti, ka tev ir grūti elpot, lai gan ikdienā tu noej 10 000 soļu, bet tagad pēc 100 m tu jūties kā noskrējis 5km.

Nejust savas mīļākās kafijas garšu un tās smaržu arī nebija tas, ko vēlējos.

Covid-19 nav nekāds joks, nav nekāda parastā saaukstēšanās, tas ir riebīgs vīruss. Nevienam nenovēlu piedzīvot to, ko es piedzīvoju februārī, nekad, nekad vairs savā dzīvē. Sāpīgi ir redzēt, kā sabiedrībā ir cilvēki, kas apgalvo, ka vīruss neeksistē, tā ir parasta saaukstēšanās. Sāpīgi ir, ka sabiedrībā ir cilvēki, kas neuzticas medicīnai un zinātnei.

Brīdī, kad uzzinājam, ka vakcinācija ir pieejama visiem, mēs uzreiz pēc tās devāmies, arī visi mūsu tuvinieki devās vakcinēties, jo redzēja mūsu piedzīvoto.

Ome pēc Covid-19 vakcīnas devās uzreiz, kā tika dota iespēja vakcinēties senioriem. Omes vārdi bija: “Es vakcinējos tikai tādēļ, ja saslimšu, tad es zinu, ka vakcīna mani pasargās no smagas saslimšanas. Vēlos vēl redzēt savus mazbērnus un ceļot.” Ome tieši bija blakus man, kad teica šos vārdus.

Es esmu pateicīga, ka vēl aizvien varu elpot, satikt savus tuviniekus, tos apskaut un, ka februārī piedzīvotais mums ģimenē beidzās ar laimīgām beigām.

Bilde, kas parāda lieliski, kurā mēnesī slimojām.

Paula Poldsepa Paula ir "Par! Jauniešiem" valdes locekle, Par! biroja administratore un Jūrmalas nodaļas biedre. Kā jūrmalniecei viņai grūti iedomāties mūsdienīgu un atvērtu dzīvesvietu bez jauniešiem. Paula izstudējusi politikas zinātni, tagad apgūst sporta menedžementu. Ir aktīva dzīvesveida piekritēja – septiņus gadus savā dzimtajā pilsētā spēlēja basketbolu, ir apceļojusi Eiropu un uzskata sevi par īstu piedzīvojumu meklētāju. Eiropā redzēto un no vienaudžiem dzirdēto ir gatava likt lietā, lai veidotu mūsdienīgu Jūrmalu, kas piesaistītu ikvienu jaunieti. Vairāk »
Vakcinējies!
Piesakies savai vakcīnai vai piesaki savu senioru vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie ģimenes ārsta.

Back to top