1. oktobris – Starptautiskā senioru diena Fakti, Jaunumi
30.09.2021

1. oktobris – Starptautiskā senioru diena

Jau 30 gadu 1. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā senioru dienu. Šogad galvenā tēma ir “Digitālā vienlīdzība visiem vecumiem”, izceļot jautājumu par to, ka arī vecāka gadagājuma cilvēkiem ir nepieciešama piekļuve un jēgpilna līdzdalība digitālajā pasaulē. 

Tāpat šajā dienā tiek organizēti dažādi senioriem paredzēti izglītojoši, izklaidējoši un veselību veicinoši pasākumi, piemēram, par Rīgas domes organizētajiem vari uzzināt plašāk ŠEIT.

Piezvani šodien kādam senioram un pajautā kā viņam iet, aprunājies un velti viņam laiku! 

Kā arī iespējams zini kādu senioru, kam gribētos aprunāties ar kādu – pastāsti viņam par Senioru zvanu centru, uz kuru var zvanīt pa tālruņiem 20224913, 25643438 un 29438355 katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 14.00. Uz telefona zvaniem atbild brīvprātīgie, kuri ikdienā sniedz ne vien praktisku informāciju par Rīgas pašvaldības iestāžu darbalaikiem vai šo iestāžu tālruņa numuriem, bet arī ar savu pretimnākošo sirsnību ir būtisks emocionāls atbalsts brīžos, kad senioram nav neviena, ar ko parunāt. Turklāt, lai senioriem nenāktos zvanam tērēt savus līdzekļus, viņiem tiek piedāvāta iespēja atzvanīt.  


Back to top