Kustības “Par!” domi vadīs Mārtiņš Staķis Aktualitātes, Fakti, Jaunumi
07.09.2021

Kustības “Par!” domi vadīs Mārtiņš Staķis

Pirmdien, 6. septembrī, Kustības “Par!” domes sēdē tika ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs – Mārtiņš Staķis, “Par!” valdes loceklis un Rīgas mērs.

Dome ir partijas institūcija, kurā darbojas valde, deputāti, Ministru kabineta locekļi, Pārskata padomes locekļi un nodaļu pārstāvji. Dome kongresu starplaikos apstiprina politiskās prioritātes un priekšvēlēšanu programmas.

Kustības “Par!” domes tuvākais mērķis būs pārrunāt risināmās problēmas tajās jomās, par kurām nav tieša atbildība valsts mērogā, piemēram, satiksmes, izglītības un sociālie jautājumi. Tāpat dome strādās pie 14. Saeimas vēlēšanu piedāvājuma un teritoriālo nodaļu darba un tā uzlabošanas.

Mārtiņš Staķis: “Pieņemtajiem lēmumiem vienmēr jābūt balstītiem pierādījumos un pasaules labākajās praksēs. Mēs neticam visam tikai tāpēc, ka kāds to pasaka – atļaujamies būt skeptiski, un tas ir mūsu spēks! Politisko lēmumu analīze, balstoties šajās atziņās, ir tas, ko nepieciešams attīstīt arī partijas domes darbā. “Par!” domē arī turpināsim vairot iekšējo demokrātiju, kopā ar biedriem pieņemot būtiskus un stratēģiskus lēmumus.”

Mārtiņš Staķis amatā nomaina Ilzi Viņķeli, kura atkāpās 2021. gada maijā.


Back to top