Aicina uz diskusiju / performanci par iedzīvotāju sociālo neaizsargātību Aktualitātes, Jaunumi
18.08.2021

Aicina uz diskusiju / performanci par iedzīvotāju sociālo neaizsargātību

Ko mēs ikviens varam darīt, lai mazinātu Latvijas cilvēku sociālo neaizsargātību un vairotu drošību – par sevi, tuvajiem, iepriekšējām un nākamajām paaudzēm, arī kopienu, valsti – par to piektdien, 20. augustā, plkst. 20.00-21.00 sociāli liberālā partija Kustība “Par!” rīko diskusiju / performanci “Ne tikai jauniem un veseliem” sarunu festivālā LAMPA ar ekonomikas un labklājības jomu un valsts politikas veidošanas ekspertiem.

Diskusijā / performancē piedalīsies Luminor ekonomists Pēteris Strautiņš, Valsts kancelejas pārstāve Inita Pauloviča un sociālās sistēmas tendenču pārzinātāja no Labklājības ministrijas – Ilze Kurme. Diskusiju vadīs politiskā aktīviste Ieva Feldmane.

Sarunāsimies par cilvēku sociālo neaizsargātību – izjusto un reizēm arī reālo – 21. gadsimta Latvijā. Par to, kādi sociālo risku jautājumi urda jaunus un gados vecākus cilvēkus – bezdarbu, hroniskām slimībām, invaliditāti, vecumu, arī dzemdībām un bērniem, izglītības un darba prasmju trūkumu.

Nedrošība par savu un tuvinieku nākotni un cilvēka cienīgu dzīves līmeni nepadara mūsu sabiedrību atvertāku, iecietīgāku un pozitīvāku. Tā vairo neuzticēšanos valstij. Ko mēs varam darīt, lai veidotu “sociālo spilvenu” gan tiem, kuri jau tagad dzīvo trūkumā, gan tiem, kuriem draud “nabadzības slazds” nākotnē? 

No problēmu izziņas daļas nonāksim pie konstruktīva scenārija par sociālās drošības vairošanu – kā dzīvot (sociāli) droši un cilvēka cienīgā iztikas līmenī, kā šo drošību un cieņu attiecināt uz iepriekšējo un nākamo paaudzi? Nedrošības sejas un labklājības sejas dialoga noslēgumā kopā definēsim pamatjautājumus, kuriem būtu jāpievēršas, lai attīstītu cilvēldrošu sociālo politiku Latvijā.

Diskusijai / performancei varēs sekot līdzi arī tiešraidē

Ieva Feldmane Esmu aktīviste, popularizēju zinātni, kritisko domāšanu, pierādījumos balstītu pieeju lēmumu pieņemšanā. Ar starptautisku pieredzi komunikācijā, projektu vadībā, biznesā, valsts pārvaldē un pētniecībā, esmu par taisnīgu un atklātu Rīgas pārvaldību. Vairāk »
Pievienojies Facebook pasākumam
Nospiežot "going", Tu varēsi saņemt atgādinājumu par pasākumu, kā arī tur ievietosim saiti uz tiešraidi!

Back to top