“Par!” Brīvības skolā jaunieši interesējas par politisko līdzdalību Aktualitātes, Jaunumi
13.08.2021

“Par!” Brīvības skolā jaunieši interesējas par politisko līdzdalību

Ceturtdien, 12. augustā, “Brīvības skolā 2.0” 25 jaunieši tikās ar Kustības “Par!” politiķiem Danielu Pavļutu, Mārtiņu Staķi, Vitu Tēraudu, Inesi Voiku, Mārtiņu Šteinu, Daci Bluķi un citiem. Pieredzējušie politiķi dalījās pieredzē un iedvesmoja jauniešus veidot mūsdienīgu politiku Latvijā.

Vienas dienas piedzīvojumā “Brīvības skola 2.0” 25 jaunieši tikās ar Danielu Pavļutu, Mārtiņu Staķi, Kristu Baumani, Mārtiņu Šteinu, Ivaru Ijabu, Daci Bluķi un Ievu Feldmani. Pasākumu vadīja Vladislava Šķēle.

“Brīvības skolā 2.0” jauniešiem bija iespēja sarunāties par aktuālākajiem tematiem – Eiropas Savienības klimata pārmaiņu un vērtību politiku, digitalizāciju, kā arī politiķu ikdienu, aizkulišu notikumiem un gūto pieredzi. Tāpat jaunieši darbnīcā radīja idejas un modelēja veidus, kā tās realizēt.

“Man ir prieks par Latvijas jauniešiem, kuri interesējas par politisko līdzdalību un vēlas nepastarpināti iepazīt politiķa darbu. Mūs vieno vēlme, lai Latvijas cilvēkiem ir pieejama un kvalitatīva veselības aprūpe, sociālais taisnīgums un tālredzīga klimata politika. Latvija var kļūt par vienu izcilākajām mazajām valstīm pasaulē, jo mūsu jauniešos ir viss nepieciešamais – enerģija, ass prāts un drosme,” pauž Kustības “Par!” vadītājs un veselības minists Daniels Pavļuts.

“Par! Jauniešiem ir kļuvusi par spēcīgu organizāciju, kurai pievienojas arvien jauni cilvēki. Es aicinu ikvienu cilvēku pievienoties Kustības “Par!” komandai un strādāt kopā, plecu pie pleca, jo bez mūsu katra iesaisties Latvija, Rīga, mūsu pilsētas, novadi un ciemi nevarēs augt. Man nav šaubu, ka Latvija var un mūsu jaunieši var, un Brīvības skola to vēlreiz apstiprināja,” tā norāda Kustības “Par!” valdes loceklis un Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

“Par!” Jauniešiem vadītājs Jēkabs Rasnačs: “Brīvības skolas laikā caur radošām aktivitātēm pilnveidojām jauniešu zināšanas par to, kā virzīt savu iniciatīvu politikā un ar kādām problēmām ir jāsaskaras, lai tās realizētu. Jaunieši bija ieinteresēti iestāties “Par!” jauniešu nodaļā un turpināt piedalīties mūsu pasākumos.”

“Par!” Jauniešiem ir sociāli liberālās partijas Kustība “Par!” jauniešu nodaļa, kas tika dibināta 2020. gada 13. jūnijā. Tā apvieno mūsdienīgi domājošus jauniešus ar mērķi veidot Latviju, kura nepieder dažiem, sastāv no daudziem un ir iespēja visiem.

Pasākumu finansiāli atbalstīja Eiropas liberālo partiju apvienība “ALDE party”.

Galerija

Vēlies pievienoties "Par!" Jauniešiem?

Back to top