Uldis Dūmiņš: Ārpus Jelgavas domes koalīcijas palikušie deputāti vēlas panākt atklātu pilsētas pārvaldi Fakti, Jaunumi
28.06.2021

Uldis Dūmiņš: Ārpus Jelgavas domes koalīcijas palikušie deputāti vēlas panākt atklātu pilsētas pārvaldi

Deputāti no četrām jaunajā Jelgavas domes sastāvā pārstāvētajām partijām, kas palikušas ārpus koalīcijas, parakstījuši vienošanos par sadarbību, akcentējot nepieciešamību nodrošināt atklātu, godīgu un uz iedzīvotāju interešu aizstāvību vērstu pilsētas pārvaldi.

Kustības “Par!”, “Jaunās vienotības”, Latvijas Krievu savienība un Latvijas Reģionu apvienības deputāti iestājoties par labas pārvaldības un atklātības principu ievērošanu pašvaldības darbā. Tāpat deputāti ir vienojušies strādāt, “lai novērstu izšķērdību Jelgavas pašvaldības budžeta veidošanā, godīgas konkurences trūkumu pašvaldības iepirkumos, nesaimnieciskumu Jelgavas kapitālsabiedrībās, kā arī necaurskatāmību lēmumu pieņemšanā un pašvaldības finanšu līdzekļu izlietojumā”.

Opozicionāri arī sola iestāties par Jelgavas iedzīvotāju viedokļa uzklausīšanu. Viņi ar savu darbu vēloties sekmēt godīgu, caurspīdīgu un demokrātisku pārvaldību pilsētā, rūpējoties par kvalitatīvas dzīves un darba vides nodrošināšanu visiem Jelgavas iedzīvotājiem.

Uldis Dūmiņš, Kustības “Par!” deputāts Jelgavas domē, ir pārliecināts, ka sabiedrība ne tikai tiek izslēgta no diskusijas par nodokļu maksātāju līdzekļu izmantošanu dažādiem projektiem, bet arī nesaņem objektīvu un savlaicīgu informāciju par pašvaldības iecerēm.

“Necaurspīdīgums iepirkumos un pašvaldības darbā novedis pie tā, ka Jelgavas vārds bieži vien publiskajā telpā izskan saistībā ar koruptīviem riskiem vai negodīgu darbu,” atzina Dūmiņš.

Avots: LETA

Programma
Mūsu darba pamatprincipi ir un būs atklātība, sadarbība un sabiedrības līdzdalība.
Visa Programma

Back to top