Rīgas domē darbu sāk deputāte Žanete Eglīte Aktualitātes, Jaunumi
16.06.2021

Rīgas domē darbu sāk deputāte Žanete Eglīte

Rīgas pašvaldībā darbu sākusi deputāte Žanete Eglīte (Kustība “Par!”), kurai dome trešdien, 16. jūnijā, apstiprināja deputātes pilnvaras. Ž. Eglīte pievienosies “Par!/”PROGRESĪVIE” frakcijai.

Jaunā domes deputāte ir uzņēmēja radošo industriju jomā – valdes locekle dizaina uzņēmumā “SENSUOUS” un direktore radošo profesionāļu biedrībā “Latvian Art Directors Club”. Viņas profesionālais pienesums varētu noderēt jaunveidojamai Rīgas investīciju un tūrisma aģentūrai. 

“Man ir svarīga cilvēkiem pieejama un draudzīga Rīgas pilsētvides attīstība. Vēlos lai sabiedrības iesaiste lēmumu pieņemšanā būtu aktīvāka, un dažādu iniciatīvu parakstīšana būtu daudz vienkāršāka nekā tagad – lai ikvienam būtu izpratne, ka to var izdarīt un kā tieši.”

norāda Ž. Eglīte. 

Rīgas domes deputāta mandāts Ž. Eglītei pienākas tādēļ, ka līdzšinējais domes deputāts Māris Mičerevskis ieguvis Saeimas deputāta mandātu. 

Žanete Eglīte šobrīd studē doktorantūrā, ir ieguvusi maģistra grādu Latvijas Kultūras akadēmijā, kultūras menedžmenta un radošo industriju studiju programmā, ar interesi seko līdzi kultūras norišu attīstībai Latvijā, kā arī padziļināti pēta tādus fenomenus kā pieredzes ekonomika un sajūtu mārketings. Aizraujas ar amatniecību un rokdarbiem. Ir līdzautore sabiedriskajai iniciatīvai “Ū vitamīns”, kas iestājas par bezmaksas dzeramā ūdens pieejamību.


Back to top