Kustība “Par!” iekšlietu ministres amatam virza Mariju Golubevu Aktualitātes, Jaunumi
02.06.2021

Kustība “Par!” iekšlietu ministres amatam virza Mariju Golubevu

Kustības “Par!” valde un apvienība Attīstībai/Par! iekšlietu ministra amatam izvirzījusi apvienības Saeimas frakcijas vadītāju Mariju Golubevu. Pēc Ministru prezidenta aicinājuma jau ceturtdien, 3. jūnijā, Mariju Golubevu varētu apstiprināt par iekšlietu ministri.

M. Golubevas prioritātes būs strukturālās reformas iekšlietu sistēmā, civilās aizsardzības un policijas reaģēšanas spējas palielināša, pirmstiesas izmeklēšanas un policijas izglītības un apmācību kvalitāte, naida noziegumu un vardarbības ģimenē prevencija un izmeklēšana, bērnu un jauniešu likumpārkāpumu prevencija kā alternatīva sodīšanai. Marija ministres darbā sadarbosies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām un to lietpratējiem.

Marijai Golubevai ir plaša starptautiska pieredze valsts pārvaldē un rīcībpolitiku veidošanā. Viņa ir pētījusi migrācijas rīcībpolitikas un sadarbojusies ar centru MARTA cilvēktirdzniecības novēršanas jautājumos. Saeimā viņa ir aktīvi pievērsusies likumdošanas uzlabošanai cīņā pret naida noziegumiem. Šobrīd viņa darbojas Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

Marija Golubeva ir Kustības “Par!” valdes locekle un apvienības “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas vadītāja. Ieguvusi doktora grādu Kembridžas Universitātē un maģistra grādu Centrālās Eiropas Universitātē Budapeštā. Kopš 2000. gada strādā Latvijā, bet 2012.-2014. gadā bijusi starptautiska uzņēmuma ICF vecākā konsultante Briselē. Strādājusi par izglītības un migrācijas politikas analītiķi savā konsultāciju uzņēmumā 2014.-2018. gadā.  


Back to top