Mārtiņš Rēķis: Siguldas novadam jākļūst par iedzīvotajiem un videi draudzīgāko novadu Latvijā Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
20.05.2021

Mārtiņš Rēķis: Siguldas novadam jākļūst par iedzīvotajiem un videi draudzīgāko novadu Latvijā

“Siguldas novadam jākļūst pievilcīgākam ne vien kā dzīvesvietai, bet arī darbavietai  – lai katru darba dienas rītu arvien mazāk cilvēkiem būtu jābrauc uz Rīgu un vakarā  – atpakaļ,” teic Mārtiņš Rēķis, konsultants SIA “Baltijas Datoru akadēmijā”. “No guļamrajona jākļūst par dzīvesvietu.” 

Siguldas novadā partijas “PROGRESĪVIE” sarakstā startē trīs Kustības “Par!” kandidāti – Mārtiņš Rēķis, Aleksejs Mjaliks un Marta Krivade. Abas partijas ir gatavas kopā veidot spēcīgu jauno Siguldas novadu (Sigulda, Krimulda, Mālpils, Inčukalns), kurā ikvienam ir iespēja saņemt visus pašvaldības pakalpojumus savlaicīgi un augstā kvalitātē. “Mēs ticam, ka dialogs un sadarbība starp pašvaldību, nevalstisko sektoru un uzņēmējiem ir attīstības pamats.”

M. Rēķis ir pārliecināts par sabiedrības un vides jautājumu sabalansēšanas svarīgumu. “Jāprot paskatīties uz problēmām un izaicinājumiem no dažādām pusēm un tā ir mana stiprā puse – risināt starpdisciplinārus jautājumus, saskaņot visas intereses un panākt labāko kompromisu.” 

Par godīgu politiku un drošu infrastruktūru

Uzņēmējs, videospēļu izstrādātājs Aleksejs Mjaliks norāda, ka lielāko uzmanību veltītu infrastruktūras jautājumiem, jo īpaši rūpējoties par gājēju un velobraucēju drošību uz novada ceļiem. Ir jāveido veloceļi, kas savienotu gan tūrisma objektus, gan iedzīvotāju ikdienas gaitās svarīgus punktus. Mjaliks arī uzsver, ka ar savu piemēru vēlas parādīt, ka politika nav tikai tas „sarunā lietas pirtī vai zoodārzā”  – tā ir tik godīga, cik godīgu cilvēki to veido. 

No vietas par pieredzi

“Vismaz 50% no vietas dzīvīguma veido kultūras garša, sirsnīgas sabiedriskās aktivitātes un uzlādējoši dabas piedzīvojumi. Siguldas novadam ir visas iespējas kļūt no vietas, kuru pagaidām veido daži apskates objekti konkrētā sezonā, uz piedzīvojumu, ko rada vietējo cilvēku ieguldījums uzņēmējdarbībā un kultūrā, savvaļīga daba un sirsnīga kopības sajūta,” norāda Marta Krivade, veselības ministra padomniece nozares politikas plānošanas jautājumos. “Siguldas novadam no vietas jākļūst par pieredzi.” 

“Līdz šim savā darbā esmu pierādījusi sevi kā pārmaiņu aģentu, kurš spēj saskatīt kopsakarības un īstenot strukturālas pārmaiņas. Un pārmaiņas, kurās esmu ieinteresēta, visbiežāk ir saistītas tieši ar cilvēku personīgās pieredzes uzlabošanu,” norāda M. Krivade. “Siguldas novadā ir manas saknes un tās šeit paliks visu mūžu – es vēlos ieguldīt savas prasmes cilvēku pieredžu uzlabošanā arī šeit. Mēs visi esam saistīti kā kopiena un arī es esmu līdzatbildīga par to, cik labi šeit jūtamies.” 

Par pamatotiem un saprotamiem lēmumiem

Saraksts savā programmā arī uzsver, ka svarīgi arī kopt īpašo novada iedzīvotāju identitāti, uzsverot jaunā novada teritoriju dažādību caur novadpētniecību un dižo novadnieku stāstu popularizēšanu Latvijas līmenī

“Esam par atvērtu Siguldas novadu, kurā sabiedrība līdzdarbojas lēmumu pieņemšanā, kurā pieņemtie lēmumi ir pamatoti, saprotami un vērsti uz Siguldas novada attīstību,” teikts programmā. 

Kustības “Par!” programmas vadmotīvs pašvaldību vēlēšanās ir #dzīvesvieta, kas atvērta talantiem, inovācijām, pasaules pieredzei un Eiropas vērtībām.


Back to top