Mārtiņš Staķis: Mēs esam viena komanda ar jauno apvienoto Ropažu novadu. Aktualitātes, Jaunumi, Viedokļi
17.05.2021

Mārtiņš Staķis: Mēs esam viena komanda ar jauno apvienoto Ropažu novadu.

Apvienotais Ropažu novads būs lielākais Rīgas kaimiņš. Mums ir daudz kopīgu interešu un daudz kopīgi darāmu darbu. Vēlēšanas Rīgā apliecināja, ka cilvēki vēlas pārmaiņas. Tagad kārta citām pašvaldībām. Pārmaiņas ir veselīgas demokrātijas pazīme. 

Par pārmaiņām

Vēlēšanas Rīgā apliecināja, ka cilvēki vēlas pārmaiņas. Tagad kārta citām pašvaldībām. Pārmaiņas ir veselīgas demokrātijas pazīme. Tiklīdz kāds savā krēslā aizsēžas pārāk ilgi, sākas stagnācija, amatpersonai vai partijai sāk šķist, ka viņi ir īstie pilsētas saimnieki un pilsētnieki vai novadu iedzīvotāji strādā viņu labā. Tā nav. Ir otrādi. Pašvaldības saimnieki ir tās iedzīvotāji, bet mums – ievēlētajiem deputātiem un amatpersonām – jāstrādā jūsu interesēs. Iedzīvotāju interesēs ir cieša jaunā Ropažu novada un Rīgas sadarbība.

Pret sastrēgumiem

Mēs esam viena komanda. Daudzi Pierīgas iedzīvotāji strādā Rīgā, un daudzi rīdzinieki no rītiem dodas strādāt uz ražotnēm, noliktavām vai veikaliem, kas atrodas Stopiņos, Garkalnē, Ropažos un citās Pierīgas teritorijās. Sastrēgumi ir abos virzienos. Tāpēc ir nepieciešams darbs abos virzienos, lai tos mazinātu.

Vairākus gadus Rīgas vadība ar kolēģiem no citām pašvaldībām satikās tikai tādēļ, lai pārgrieztu kādu lentīti pie jauna lielveikala. Tagad tas mainīsies. Mūsu visu interesēs ir strādāt kopā, lai mazinātu sastrēgumus gan uz ceļiem, gan “varas gaiteņos”.

Laiks darbiem

Nesakārtota satiksmes un transporta infrastruktūra ir viens no būtiskākajiem jautājumiem, kas ikdienā skar daudzus mūsu pašvaldību iedzīvotājus. Es uzskatu, ka mums ir nepieciešams būtiski paplašināt vienoto sabiedriskā transporta tīklu. Sadarbībā ar Rīgas satiksmi ir iespējams izveidot jaunus maršrutus vai pagarināt esošos, lai iedzīvotāji no visām novada apdzīvotajām vietām varētu ērti nokļūt galvaspilsētā.

Jau gadiem tiek runāts par park&ride stāvvietu izbūvi Rīgas pierobežā un pie dzelzceļa mezgliem, lai iedzīvotāji varētu ērti, nekavējot laiku, pārsēsties no privātā autotransporta sabiedriskajā. Tagad ir jāpāriet uz reāliem darbiem. Ir jāattīsta vienots, drošs veloceļu tīkls, kas ne tikai savieno Rīgu ar tās apkaimi, bet turpinās arī pilsētas teritorijā. Galvaspilsētā ir svarīgi samazināt transporta plūsmu, bet lielu tās daļu veido Pierīgas iedzīvotāji, kuriem gluži vienkārši nav citu iespēju, kā nokļūt uz darbu vai aizvest bērnus uz skolu.

Kopā mums jārisina arī virkne citu jautājumu – ūdensapgādes sistēma Berģos, rekreācijas zonu izveidošana Rīgas mežos, kas atrodas Ropažu novada teritorijā, atkritumu šķirošanas un apsaimniekošanas jautājumi, kopīgu kultūras un sporta pasākumu rīkošana utt. Mēs esam kaimiņi, bet kaimiņiem ir jādraudzējas un jāsadarbojas. 

Rīga ir Par! Svarīgi, lai par būtu arī kaimiņi.

Par komandu

Esmu labi pazīstams ar Ropažu novada PAR komandu. Signe Grūbe ir mana padomniece, kuras kompetence pašvaldību jautājumos ir neapšaubāma. Viņa ir cilvēks ar neticami plašu zināšanu spektru un milzīgu enerģiju. Viņas stāsts par pārvarētajām grūtībām un mīlestību pret savu novadu ir patiesas iedvesmas avots.

Ar Mārtiņu Bērziņu mēs esam apsprieduši dažādus satiksmes un infrastruktūras risinājumus. Mani aizrauj viņa degsme un spēja saredzēt iespējas tur, kur citi to nepamana. Viņa ideja par ūdens satiksmes atjaunošanu, lai atvieglotu sauszemes transporta noslodzi, ir nopietnas apspriešanas vērta. Ļoti cienu viņa stingro mugurkaulu un uzticību Garkalnes vēlētājiem.

Sindiju Meluškāni pazīstu jau daudzus gadus. Mūsu bērni mācījās vienā bērnudārza grupiņā. Kopš tā laika esmu sekojis viņas publiskajai darbībai. Apbrīnoju viņas spēju audzināt sešus bērnus un vienlaikus tik daudz enerģijas veltīt sabiedriskajai darbībai – gan atbalstot audžuģimeņu kustību, gan veicinot pozitīvas izmaiņas adopcijas jomā, gan piedaloties Bērnu slimnīcas Vecāku padomes darbā.

Lieliski cilvēki un spēcīgi profesionāļi ir arī visi citi sarakstā iekļautie kandidāti.

Ja man būtu iespēja balsot par šo sarakstu, es balsotu PAR.

Iedzīvotāju interesēs ir cieša jaunā Ropažu novada un Rīgas sadarbība.

Kaimiņiem ir jādraudzējas un jāsadarbojas. 

Rīga ir Par! Svarīgi, lai par būtu arī kaimiņi.


Back to top