Inta Brence vēlas redzēt Viļānu muižas atdzimšanu un tīru, ērtu dzīvesvietu ikvienam Rēzeknes novada iedzīvotājam Aktualitātes, Jaunumi
13.05.2021

Inta Brence vēlas redzēt Viļānu muižas atdzimšanu un tīru, ērtu dzīvesvietu ikvienam Rēzeknes novada iedzīvotājam

Jaunajā Rēzeknes novadā jāattīsta katras teritorijas potenciāls, nepieļaujot nomales efekta parādīšanos un izmantojot labāko Rēzeknes, Varakļānu un Viļānu novadu pieredzi un zināšanas. Viens no mērķiem ir Viļānu muižas atdzimšana – tās izveide par multikulturālu, sociālu veselības centru, ir pārliecināta Kustības “Par!” kandidāte, mūzikas un mākslas skolas direktore Inta Brence, kura gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startē apvienotajā sarakstā ar partiju apvienību “Jaunā Vienotība” (JV) un Latgales partiju.

Saraksta prioritāte ir jaunā novada izveide tā, lai ikviens apvienotajā novadā justos sadzirdēts un saprasts. “Mēs zinām, kā panākt to, lai ikviens būtu drošs par savu un ģimenes locekļu nākotni, varētu īstenot savus sapņus un paļauties uz to, ka grūtā brīdī pašvaldība nāks palīgā. No Stirnienes un Murmastienes līdz Sarkaņiem un Stoļerovai, no Lubāna un Īdeņas pilskalna līdz Rāznai un Mākoņkalnam, visā plašajā novadā – mums ir svarīgs ikviens!” saka Inta Brence.

Tāpat nepieciešams attīstīt konkurētspējīgu vidusskolu katrā pagastu apvienībā, kā arī interešu un profesionālās ievirzes programmu piedāvājumu, tiks garantēts līdzfinansējums jauniešu darba praksēm pie novada uzņēmējiem.

Tiks atjaunoti uzņēmējdarbībai nozīmīgi ceļa posmi efektīvi un lietderīgi izmantojot autoceļu fonda līdzekļus, uzņēmējiem tiks organizēti informatīvie pasākumi par finansējuma piesaisti attīstībai un labākās pieredzes apmaiņai.

Veidosim kvalitatīvu un drošu dzīves vidi iedzīvotāju ikdienas pamatvajadzību realizēšanai, darba vietai un uzņēmējdarbībai. Rūpēsimies par ikvienas ģimenes labklājību, pilnveidojot sociālo pabalstu un sociālo pakalpojumu klāstu, uzsver vienīgā apvienotā saraksta kandidāte no Kustības “Par!”.

Par trīs partiju apvienību I. Brence norāda – apvienotā saraksta cilvēki iedvesmo ar profesionalitāti, inteliģenci, pieredzi un paveikto, kā arī ar latgalisko mentalitāti. “Pati esmu Latvijas, Latgales un ģimenes vērtību patriote. Vēlos realizēt savas spējas savā dzīvesvietā caur darbošanos kultūrizglītībā, kultūrā un pašvaldībā.” pauž Inta Brence.

Apvienotajā sarakstā pieteikti 22 deputāta amata kandidāti, no kuriem gandrīz puse, jeb 10 ir sievietes. Vidējais kandidātu vecums ir piecdesmit divi gadi, visi dzīvo Rēzeknes novadā vai Rēzeknē.

Kustības “Par!” programmas vadmotīvs pašvaldību vēlēšanās ir #dzīvesvieta, kas atvērta talantiem, inovācijām, un pasaules pieredzei un Eiropas vērtībām. Jau vēstīts, ka partijas Kustība “Par!” valde apstiprinājusi 12 sarakstus, ar kuriem startēs jūnija pirmajā sestdienā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.


Back to top